Президент нагадав єпископам УПЦ (МП) слова Володимира (Сабодана) про автокефальну Церкву у незалежній державі

28.07.2018 9:34 0

У промові на урочистостях з нагоди 1030-річчя Хрещення Петро Порошенко звернуся окремо до єрархів УПЦ, які перебувають під юрисдикцією Московського Патріархату. Президент наголосив, що свого часу Митрополит Володимир (Сабодан) добре усвідомлював важливість автокефалії для незалежної держави.

«Хотів би ще раз окремо звернутися до архиєреїв УПЦ Московського Патріархату. І не своїми словами, а словами світлої пам’яті покійного митрополита Володимира Сабодана:

«Автокефалія – це спосіб організації церковного життя, … свідчення кількісного та якісного зростання Церкви, її здатності до самостійного буття». Світлої пам’яті владика нагадував, що завжди після здобуття незалежності державою починалася дискусія про автокефалію. Так було в Греції, Сербії, Румунії, Болгарії, Грузії, Албанії тощо… І ці слова для нас тим більше є цінними, що сказані вони були предстоятелем Церкви, пов’язаної з Москвою. Володимир не одразу прийшов до цього висновку, а після років глибоких роздумів на фоні вражаючого розвитку української православної спільноти. Хто сьогодні може аргументовано заперечити, що кількісно та якісно наша православна Церква готова до самостійного буття?»

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/71985/

Следующая новость
Предыдущая новость

Стильная одежда Неймара Изготовление памятников под заказ Кальяны Amy — европейское качество и восточный колорит Знаменитые «камни преткновения» начали устанавливать в Украине У парламенті запропонували починати пленарні засідання з молитви "Отче наш"

Публикации