Президент Молодіжної асоціації релігієзнавців анонсував навчальний курс "Релігієзнавство: чому люди релігійні та що з цим робити"

07.05.2018 14:33 12

Президент Молодіжної асоціації релігієзнавців анонсував навчальний курс

"Релігія в ХХ столітті не просто не зникла — вона сьогодні потужно впливає на життя людини й держави. Лише близько 15% населення світу є атеїстами чи агностиками, більше 40% держав так чи інакше схиляється до підтримки певної релігії. І нарешті, вся система сучасного державного устрою, культури та права вкорінена в часі, коли релігійний світогляд домінував у публічному житті. Спроба визначити глибинні прагнення індивіда, спільноти чи держави майже гарантовано приведе до релігійних підвалин сучасної культури. І пробудження альтернативних глобалізаційних проектів у не-західному світі, і ренесанс правих рухів на Заході свідчать про актуальність релігійного світогляду", — йдеться в анотації курсу.
Навчальний курс буде складатися з трьох блоків. Спочатку розбиратиметься стан релігійних справ сьогодні — хто нині в що вірує, де проживають ці люди та чого від них очікувати завтра. Далі поговоритиметься про історію релігій — не буде багато дат і подій (їх можна знайти в онлайн-енциклопедії), акцент буде ставитися на характерних рисах кількох релігій, що заклали підвалини сьогоднішнього стану речей. Нарешті, останній блок буде стосуватися досліджень релігії, а саме релігієзнавства, філософії релігії та студій із західного езотеризму. Після лекцій учасники будуть спілкуватися, ділитися думками та намагатися спільно розібратися в різних кейсах.
В рамках курсу відбудеться 22 лекції та семінари. Також можна послухати деякі лекції з курсу за окрему плату.
Куратор курсу – релігієзнавець, президент Молодіжної асоціації релігієзнавців, кандидат філософських наук Руслан Халіков (Ruslan Khalikov).
Учасники отримають після проходження курсу:
- Комплекс теоретичних знань щодо релігієзнавства, історії релігії, соціології релігії та релігійного життя сьогодні;
- Навички для впізнання та розрізнення релігій, розуміння тенденцій у релігійному житті та релігієзнавстві;
- Сертифікат про проходження курсу.
Вартість курсу: 1000 гривень.
Реєстрація на курс: https://goo.gl/forms/81Whn8HjpkfHYM9C2

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Красивые детские фотозоны по выгодной цене BREXIL MIX − отличный водорастворимый комплекс микроэлементов для растений Биокамины – новинка, заслуживающая внимания Характеристика имплантации зубов Оборудование для аквариумов и товары для животных

Публикации