Президент Зеленський привітав із Різдвом за григоріанським календарем

26.12.2019 8:01 0

Президент Володимир Зеленський привітав християн в Україні, які відзначають Різдво за григоріанським календарем.

«Мільйони людей в усьому світі сьогодні збираються родинами, щоб разом провести Святий вечір і зустріти першу зорю. Вона сповіщає про Різдво Христове. У це світле свято забудьмо про чвари. Це вечір злагоди та єднання. Кожен з нас прагне, щоб якнайшвидше до кожної української домівки прийшов мир. Згадаймо сьогодні, що мир починається з нас, з нашого прийняття одне одного, поваги, з нашого вміння любити», – звернувся Зеленський у фейсбуці.

Римо-католицька Церква і більшість протестантських Церков, а також і більшість православних Церков світу святкуватимуть Різдво 25 грудня за сучасним григоріанським календарем чи новоюліанським. Із 25 грудня 2017 року Різдво за новим стилем стало в Україні вихідним днем.

7 січня українські православні Церкви, а також Українська Греко-Католицька Церква святкуватимуть Різдво Христове за юліанським календарем (так званим «старим стилем»).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/78309/

Следующая новость
Предыдущая новость

Католики і православні спільно пом'янули 74-ту річницю трагічних подій на Волині Переваги курортного селища Качественные ремкомплекты тормозного суппорта и колодок для Jaguar XF Сейф – залог безопасности содержимого В Одесі священик УПЦ КП взяв участь у презентації фотовиставки та книги «Якби не війна»

Публикации