Президент: За кілька днів Павленко братиме участь у історичному Синоді Вселенського Патріархату

24.11.2018 11:01 3

Президент: За кілька днів Павленко братиме участь у історичному Синоді Вселенського Патріархату

Президент Петро Порошенко повідомив, що 27-29 листопада в Стамбулі Вселенський Патріархат проведе засідання Священного Синоду, де планується розглянути питання щодо затвердження Томосу про автокефалію Української Церкви та прийняття остаточного рішення з цього питання.

Про це Глава держава сказав під час зустрічі зі студентами Київському національному торговельно-економічному університеті, повідомляє сайт Президента.

«27-29 листопада, Ростислав Павленко, радник Президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень рухається до Стамбула-Константинополя для того, щоб взяти участь у історичному Синоді Вселенського Патріархату, де буде прийматись рішення про затвердження Томосу», - заначив Глава держави.

«Помісна Церква є ключовим елементом державотворення, складовою незалежності нашої держави. Остаточним свідченням, що Україна пішла геть від колоніального статусу», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави нагадав історію розвитку питання надання автокефалії Україні та його багатогодинні перемовини зі Вселенським Патріархом Варфоломієм. Він зауважив, що в Україні на початку цього процесу були скептики, які не вірили у реальність такого рішення.

«А 9 квітня сталося диво. На Великий понеділок після Великодня, під час візиту моєї делегації на Фанар, після дев’ятигодинних переговорів, ми потиснули руки з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом. І він сказав, що якщо буде звернення усіх єрархів двох православних Церков і частини єрархів третьої Церкви, якщо ваше звернення, пане Президенте, буде підтримано Верховною Радою, у вас буде українська Помісна автокефальна Православна Церква», - розповів Президент.

При цьому він додав, що вже в грудні поточного року відбудеться об’єднавчий Собор української Православної Церкви.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/73654/

Следующая новость
Предыдущая новость

Срочный ремонт смартфонов Xiaomi в СкайМи Стоматология Люми-Дент в Киеве на Оболони Заказать шахтный котел хорошего качества Все сауны и бани вашего города Выбор и покупка кухонного ножа

Публикации