Президент закликає Вселенського патріарха надати автокефалію українській Церкві

11.09.2017 11:54 9

Президент закликає Вселенського патріарха надати автокефалію українській Церкві

"Я в свою чергу написав відповідного листа до Варфоломія Першого, і цей фрагмент послання адресований не лише українському парламенту і не лише українському народу, нехай нас почує і керівництво Вселенського Патріархату", - сказав П.Порошенко.
Він зазначив, що хоче звернути увагу Вселенського патріарха на серйозність намірів України і "наявність в українського керівництва твердої політичної волі – розв’язати цю проблему, яка, на жаль стоїть на порядку денному ще з 1991 року".
"Україна має право на помісну церкву, і ми маємо це право забезпечити", - заявив П.Порошенко.
Президент також нагадав, що 16 червня 2016 року Верховна Рада ухвалила історичне звернення до Вселенського патріарха з проханням надати автокефалію Православній Церкві України.
"Очікування на визнання української автокефалії Вселенським Патріархом, наголошую, жодним чином не означатиме ні появи державної церкви, ні заборони діяльності в Україні інших православних конфесій. Але ніхто не має права позбавити українців права на власну церкву", - підкреслив Президент.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как скачать и установить Pin-up Casino Юридическая помощь онлайн во всех сферах Христианские календари на 2021 год Вигідні кредити онлайн на банківську карту Купив дизельный компрессор, вы будете на шаг впереди

Публикации