Президент Австрії до студентів УКУ: “Університет дає людині здатність “тримати очі відкритими“”

17.03.2018 2:08 0

Президент Австрії до студентів УКУ: “Університет дає людині здатність “тримати очі відкритими“”

У рамках офіційного візиту в Україну, 15 березня в Український католицький університет прибув президент Австрії Александер ван дер Беллен разом із делегацією. У приміщенні Центру Шептицького він читав лекцію про досвід Австрії та ділився враження від перебування в УКУ. Опісля, студенти отримали нагоду поставити президенту запитання, повідомляє Відділ інформації УКУ.

Під час виступу Александер ван дер Беллен поділився враженнями від перебування в УКУ: “Я побачив, що Український католицький університет має дуже добре минуле, яке допомагає йому стати університетом з сучасною концепцією, в якому концентрується дуже добра освіта і студенти відчувають, що справді навчаються”.

Важливо, на думку президента, що УКУ відкритий до проблем та викликів, що існують поза стінами університету. “Ви намагаєтесь бути залученими у політичну сферу, у соціальні проблеми, що існують у вашому соціумі. Це дуже важливий крок, оскільки не варто зациклюватись лише на своїх академічних обов’язках – університет повинен виконувати потужну соціальну і просвітницьку місію у суспільстві, інтегральною частиною якого він є сам”, – наголошує Александер ван дер Беллен.

Александер_ван_дер_Беллен_2.jpg

У цьому контексті він також додав, що Україна як і Австрія потребує реформ і в цьому не має нічого особливого, адже вся суть політики в тому, що вирішуючи одне питання ми виявляємо наступних тридцять питань.

УКУ.jpg

Александер ван дер Беллен переконаний, що “найважливіше, що дає університет молодій людині – це здатність «тримати свої очі відкритими». І на мою думку це породжує одну з найцінніших рис, яка притаманна людині – емпатію. Ваша країна тільки на початку свого великого шляху і важливо, щоб молоді люди відчували цю необхідність бути залученими до викликів, які з’являються під часу руху вперед. Ось це і називається емпатією – усвідомлення і відчуття необхідності своєї залученості у велику справу”.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/70450/

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстро и качественно – ремонт пылесосов Самсунг в Киеве Гранитные украшения – всегда стильно и современно Основные преимущества проверки на полиграфе Как выбрать надежное такси в Киеве Гадания онлайн стали реальностью

Публикации