Президент Австрії виступив перед студентами Українського католицького університету

16.03.2018 17:43 3

Президент Австрії виступив перед студентами Українського католицького університету

«Я побачив, що Український католицький університет має дуже добре минуле, що допомагає йому стати університетом з сучасною концепцією, в якому концентрується дуже добра освіта і студенти відчувають, що справді навчаються», – поділився враженнями від перебування в УКУ Александер ван дер Беллен.
Важливо, на думку президента, що УКУ відкритий до проблем і викликів, які існують поза стінами університету. «Ви намагаєтеся бути залученими в політичну сферу, у соціальні проблеми, що існують у вашому соціумі. Це дуже важливий крок, оскільки не варто зациклюватися лише на своїх академічних обов’язках – університет повинен виконувати потужну соціальну і просвітницьку місію в суспільстві, інтегральною частиною якого він є сам», – наголосив Александер ван дер Беллен.
У цьому контексті він також додав, що Україна, як і Австрія, потребує реформ, і в цьому немає нічого особливого, адже вся суть політики в тому, що вирішуючи одне питання, люди виявляють наступних тридцять питань.
Александер ван дер Беллен переконаний: «Найважливіше, що дає університет молодій людині, – це здатність «тримати свої очі відкритими». І, на мою думку, це породжує одну з найцінніших рис, яка притаманна людині, – емпатію. Ваша країна тільки на початку свого великого шляху, і важливо, щоб молоді люди відчували цю необхідність бути залученими до викликів, які з’являються під часу руху вперед. Ось це і називається емпатією – усвідомлення і відчуття необхідності своєї залученості у велику справу».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Сервис бытовых услуг Master911 Как обустроить узкую прихожую Зарегистрирован законопроект о запрете абортов в Украине Рискуйте и получайте множество призов Фотомагниты по хорошей цене

Публикации