Президента Володимира Зеленського в ПЦУ просять захистити собор у Сімферополі

16.09.2019 17:53 0

Президента Володимира Зеленського в ПЦУ просять захистити собор у Сімферополі

Президента Володимира Зеленського в ПЦУ просять захистити собор ПЦУ в Сімферополі. Про це Климент повідомив під час прес-конференції, передає Укрінформ.

“Що стосується стану Української Православної Церкви і кафедрального собору святих Володимира і Ольги в місті Сімферополі, ситуація вже мною не контролюється, тому що відбулися суди, арбітражний суд, апеляційний суд. Рішення судів писалися не в судах, а писалися в кабінетах ФСБ, бо на засіданнях цих так званих судів був присутній офіцер ФСБ. Суть полягає в тому, що я повинен звільнити приміщення. Боротьба йде не за приміщення, боротьба йде проти самого існування української церкви в місті Сімферополі”, - розповів Климент.

За його словами, дане питання не раз піднімалося на міжнародних майданчиках.

“Тема церкви була озвучена в ООН, виступав наш представник, була доповідь Генерального секретаря ООН, є рішення комітету з прав людини ООН в Женеві, яке просить РФ на пів року відкласти будь-які дії, зараз відкрита справа в Європейському суді з прав людини і зараз готується велике звернення вже від української громади, яке буде представлене цьому суду. Ми будемо використовувати юридичну складову, для того щоб зберегти цю церкву, але нам потрібна підтримка”, - зазначив він.

Архієпископ наголосив, що наразі йому потрібна підтримка уряду і Президента.

“Насамперед мені треба підтримка нового уряду, який обрано в Україні...У нас відбулася зустріч вже з новим представником Президента, ми обговорили це питання. Зараз готується зустріч з новим міністром культури. І я ще раз звертаюся до новообраного президента Володимира Зеленського звернути увагу і допомогти. Держава не повинна стояти осторонь і дивитися як знищується цей осередок”, - сказав він.

Як повідомлялося, майно кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги Православної церкви України в Сімферополі після рішення суду про передачу у “користування” російського Мінмайна Криму було розграбовано.

У кафедральному соборі проводила богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла до Православної церкви України (ПЦУ).

Російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму в лютому 2019 року вимагало звільнити будівлю собору, пояснивши це закінченням терміну дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП.

Підконтрольний Росії арбітражний суд Криму 28 червня зобов'язав передати у користування російського Мінмайна Криму приміщення собору. Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент повідомив, що оскаржуватиме це рішення.

В середині червня без узгодження з Кримською єпархією в будівлі храму почалися будівельні роботи, ініційовані Мінмайна Криму.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/land_and_property_problems/77162/

Следующая новость
Предыдущая новость

Табак высокого качества для кальяна от надежного производителя Модные часы на каждый день Безопасный высококачественный гемблинг Промышленные и пищевые заливные формы из силикона Красивый книжный переплет с гарантией

Публикации