Презентовано програму II Форуму мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи

12.02.2018 20:24 9

Презентовано програму II Форуму мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи

Зустріч проходила в італійському місті Сан-Джованні-Ротондо. «Коли говоримо про українське мігрантство чи фундаменти української нової діаспори в Європі, то завжди йдеться про вас – душпастирів в Італії. Адже тут найбільше священиків, найбільше громад УГКЦ. І я справді тішуся, що можу з вами бачитися», – звернувся до присутніх душпастирів владика Йосиф.
Єпископ відзначив, що поки що ПМВ займається підготовкою II Форуму мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи, який пройде в Римі і буде мати тему «Діти і молодь в умовах творення новітньої української діаспори в Європі. Виклик і шанс для Церкви». «На Форумі обговорюватимуть питання виховання і провадження нашої молоді дорогами Євангелія і Божих заповідей, - наголосив єпископ. - Першого жовтня відбудеться Папський Синод, який розглядатиме це питання, і ми хотіли, аби тема нашого Форуму звучала в унісон з тим, що обговорюватиме Католицька Церква тут, у Римі».
Експерт Пасторально-міграційного відділу ієромонах Юстин Бойко представив проект програми Форуму. Він зауважив, що в Римі свого часу організовували перший Форум українців Італії. «І він багато дав. Це був майданчик для ділення досвідом як для священиків, так і для мирян. Форум у Фатімі дав можливість священикам поговорити з мирянами не тільки зі свого оточення, а й з іншими мирянами, обмінятися думками і просто поговорити й підтримати одне одного», – зазначив о. Юстин.
«Чому тема Форуму – діти і молодь? Ми маємо переважно справу з людьми старшого і літнього віку, вони приїхали до Італії ніби на рік, а вже тут 20 років. Вони не є мігрантами. Ми можемо говорити про те, що в Європі вже закладені основи української діаспори. І невід’ємною частиною цієї діаспори є молодь і діти. Про це свідчить велика кількість українських шкіл. До того ж, дедалі більше молодих українців їдуть у європейські країни на навчання і роботу. Вони кваліфіковані, знають мови. Молодь, діти – це майбутнє Церкви. Тож залучити їх до Церкви, привести їх до Бога – це наше першочергове завдання», – наголосив експерт ПМВ.
Ієромонах зауважив, що Форум у Римі запланований на 5–7 жовтня. Він складатиметься із трьох сесій: І сесія – актуальний стан та перспективи розвитку душпастирства дітей і молоді в умовах новітньої української діаспори; ІІ сесія – Церква і школа – фундамент сучасного і майбутнього української новітньої діаспори; ІІІ сесія – молодіжний рух на служінні новітній українській діаспорі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Доверяйте вопрос разработки сайтов профессионалам УПЦ долучилась до свята річниці створення Національної поліції Красивые церковные иконы с доставкой Значение и особенности великого православного поста Недорогие авиабилеты в Польшу

Публикации