Предстоятелі УПЦ КП і УГКЦ обговорили державно-церковні відносини з головою Рахункової палати і суддями Конституційного суду України

19.04.2018 17:35 39

Предстоятелі УПЦ КП і УГКЦ обговорили державно-церковні відносини з головою Рахункової палати і суддями Конституційного суду України

17 квітня 2018 року в синодальній залі Київської Патріархії патріарх Філарет провів зустріч з головою Рахункової палати України Валерієм Пацканом. У зустрічі також взяли участь патріарший намісник, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент та український меценат Андрій Мацола.
Предстоятель Київського Патріархату нагородив Валерія Пацкана орденом св. Володимира ІІI ступеня "за утвердження Помісної Української Православної Церкви загалом та підтримку Закарпатської єпархії зокрема", говориться на сайті УПЦ КП.
"Головне йти дорогою правди, бо де правда там Бог, а де Бог там благословення, а де благословення там успіх. Треба пам’ятати, що ми вічні і нікуди із буття не дінемось і після смерті перейдемо в іншу форму буття, але там вже вічне і для цієї вічності ми живемо. Це нас повинно з одного боку надихати, а з другого боку стримувати від всякого гріха і Господь буде допомагати" – сказав патріарх Філарет.
Співрозмовники обговорили стан міжцерковних і державно-церковних відносин та перспективи їхнього розвитку в Україні. Патріарх побажав голові Рахункової палати Божого благословення й успіхів у розвитку України.
"Я переконаний, що наша держава буде успішною, бо у нас дуже сильна нація і є навколо чого об’єднуватися і цінності в України є" – запевнив Валерій Пацкан.
Наприкінці зустрічі патріарх Філарет подарував гостеві нові друковані видання Київської Патріархії.
Напередодні, 16 квітня, в резиденції глави УГКЦ, що біля Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, відбулася зустріч верховного архієпископа Святослава з головою Конституційного суду України Станіславом Шевчуком, суддею Конституційного суду України Василем Лемаком і членами родини Станіслава Шевчука.

Предстоятелі УПЦ КП і УГКЦ обговорили державно-церковні відносини з головою Рахункової палати і суддями Конституційного суду України

Під час зустрічі архієпископ Святослав озвучив позицію Української Греко-Католицької Церкви щодо питання становлення справедливості в державі, яка збігається з позицією Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), висловлену у зверненні ВРЦіРО щодо становлення справедливості в Україні. «Наш народ спраглий справедливості, і якщо державна влада її не забезпечуватиме, тоді люди шукатимуть справедливість іншими шляхами, навіть такими небезпечними, як незаконне вживання сили, чим вже готові скористатись наші недруги», — зазначив глава УГКЦ.
Наступним питанням, яке порушив глава УГКЦ, був захист права на свободу слова, мирних зібрань, віросповідання, суспільної моралі та традиційних сімейних цінностей українського народу. Зокрема, він звернув увагу на загрозу нормам статті 51 Конституції України, яка "випливає із спроб запровадження гендерної ідеології в нашій державі", пише сайт УГКЦ.
Голова Конституційного суду України запевнив, що законоохоронці твердо стоятимуть на засадах верховенства права, поваги до духу й букви Основного Закону на засадах природного права та розповів про нещодавнє позитивне для українського суспільства рішення про мирні зібрання релігійного характеру, у процесі якого Станіслав Шевчук особисто був суддею-доповідачем.
Під час розмови глава УГКЦ, апелюючи до Основного Закону України та уроків новітньої історії, зауважив гостям, що в руках Конституційного суду України є доля держави, і цю відповідальність треба усім вповні усвідомлювати. Особливо це стає актуальним під час виборчих перегонів.
У відповідь на це голова Конституційного суду сказав, що вони свідомі цієї високої відповідальності, а також того, що Господь Бог нікому не дає тягаря понад сили, тож все в руках Божих.
На завершення глава УГКЦ побажав Божих благословень на нелегке і відповідальне служіння судді Конституційного суду України, щоб усі вони гідно несли це поважне в Бога і людей звання, яке виражається звертанням «Ваша честь!».
На завершення зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Природа вирусного гепатита С, комплексная терапия с применением индийских дженериков Як оцінити якість деревини до електронних торгів Перевозка тел умерших в любую точку мира Купить экономную упаковку кофе «Якобс» Брендированные бутылки для воды и другие идеи корпоративных подарков

Публикации