Предстоятель УПЦ (МП): без м'яса можна «жити в середньому 900 років»

21.02.2018 20:53 24

Предстоятель УПЦ (МП): без м'яса можна «жити в середньому 900 років»

Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій культивує серед пастви вживання продуктів рослинного походження, мотивуючи це, зокрема, тим, що «до потопу люди не їли м'ясної їжі взагалі, і вони жили ... в середньому 900 років», повідомляє "Релігія в Україні "з посиланням на сайт УПЦ (МП).

У своїй проповіді в перший день Великого посту Митрополит Онуфрій звернувся до пастви. На його думку, «найактивнішим періодом з відновлення образу Божого в людині є час Святого і Великого Посту». Однак «нам потрібно вести себе розсудливо і обережно, шукаючи ліки, які не стали б тим тягарем, що нас зламає, але стали б засобом нашого зцілення».

При цьому Митрополит УПЦ (МП) вважає, що скоромна їжа, до якої звикли люди, не є природною для них, найбільш корисна їжа для людини - рослинного походження, передає офіційний сайт УПЦ (МП). «До потопу люди не вживали м'ясної їжі взагалі, і вони жили набагато довше, ніж ми з вами. Адам прожив 930 років, інші жили в середньому 900 років. У них їжею були різні трави і плоди дерев - і цього було достатньо, щоб бути сильними тілом і здоровими, щоб прожити близько тисячі років », - сказав Митрополит Онуфрій.

Примітно, що поділ продуктів на «природні» (рослинного походження) і «неприродні» (тваринного походження) є сумнівним як з богословської, так і з медичної точок зору, зазначає сайт. Крім того, висловлена Митрополитом Онуфрієм думка про залежність старозавітного довгожительства від вживання певної їжі також піддається критиці в Церкві. Зокрема, торік, в коментарі для "Комсомольской правди" Сергій Зубов, викладач Московської духовної академії РПЦ, секретар Кафедри біблеїстики МДА, сказав: «Спочатку людина була потенційно безсмертною, так як безсмертя їй давав Бог, причина його (безсмертя – Ред.) була в Бозі. Завдання людини було, уподібнюючись Богу в турботі про творіння, в послуху Богу сходити від сили в силу і досягати подобу Його ... Вся проблема не в "дієті", а в порушенні заповіді Бога ».

Библеїст додав, що саме «Бог обмежує людський вік, щоб людина не могла грішити вічно». «Зверніть увагу, що не після потопу Бог скорочує тривалість життя, а до того: І промовив Господь: Не буде Мій Дух перемагатися в людині навіки, бо блудить вона. Вона тіло, і дні її будуть сто і двадцять літ (Бут. 6, 3). А дозвіл вживати в їжу м'ясо дається після потопу, скоріше, для підкріплення людини, тому що, ймовірно, світ і умови існування змінилися. Таким чином, згідно з православного богослов'я, тривалість земного життя людини скоротилася не через вживання м'ясної їжі, а через здійснення гріхів », - зазначив викладач Московської духовної академії, яку закінчував також і Митрополит Онуфрій.

Як зазначає «Релігія в Україні», богословські, історичні та ін. помилки і неточності постійно супроводжують виступи нинішнього Глави УПЦ (МП). Раніше Митрополит Онуфрій озвучив свою версію причини страти Христа, оголосив мовою молитви виключно церковнослов'янську, вніс плутанину в дискусію про богослужбові мови народів світу, переінакшив норми чинного Статуту управління УПЦ (МП), розповідав дивні духовні історії і т.п.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/70169/

Следующая новость
Предыдущая новость

Мнение президента «Евротерминала» Павла Лисицина о ситуации на контейнерном рынке в 2020 году Современная криптовалюта простым языком Жидкий лазер для депиляции Рискуйте и получайте множество призов УПЦ нарахувала 100 тисяч учасників ходи, поліція — 15 тисяч

Публикации