Предстоятель УПЦ КП обговорив з головою Союзу українок Америки церковно-суспільні питання

11.09.2018 19:15 6

Предстоятель УПЦ КП обговорив з головою Союзу українок Америки церковно-суспільні питання

Гості розповіли патріаху про діяльність Союзу Українок Америки, зокрема про громадську діяльність у США та благодійницькі проекти у допомозі українським воїнам, медичним закладам України та сім'ям загиблих захисників.
Патріарх Філарет подякував українській діаспорі за постійну допомогу. "Ми відчуваємо, що українці в Америці і в Канаді дуже допомагають Україні. Ми цю допомогу відчуваємо через Ваш вплив на свій Уряд. Тому Америка і займає таку позицію по відношенню до України, що українці цьому активно сприяють. Ми дуже вдячні за допомогу, наші військові відчувають, що за ними стоїть український народ, наша діаспора в Америці, Канаді, Європі. Їх це дуже мотивує на захист рідної землі", - сказав у відповідь патріарх Філарет.
Сторони також обговорили питання надання томосу про автокефалію Українській Церкві, стан Української Православної Церкви Київського Патріархату на окупованих територіях Донбасу та в Криму, а також інші церковно-суспільні питання, що складають взаємний інтерес.
За активну громадську і благодійницьку діяльність на благо України і українського народу предстоятель Київського Патріархату нагородив голову Союзу Українок Америки Маріянну Заяць орденом святої великомучениці Варвари і благословив у її особі Союз Українок Америки на подальші труди на благо України.
Громадська організація Союз Українок Америки заснована у 1925 році та об'єднує жінок українського походження або приналежних до української спільноти в США. Організація займається підтримкою української культури, благодійністю і надає матеріальної допомогу українцям на теренах США і поза їх межами, зокрема у наукових студіях і дослідах української історії і культури.
За минулий рік Союз Українок Америки надав благодійної допомоги для України на понад 14 мільйонів гривень. Опікуються військовими у зоні АТО на сході країни, пораненими бійцями у госпіталях, родинами і дітьми загиблих воїнів. Крім цього, закордонні благодійники допомагають вирішувати потреби дитячих будинків та інтернатів, а ще людей літнього віку і тих, хто знаходиться у складних життєвих обставинах.
На сьогодні Союз Українок Америки налічує більше ніж 2000 членів та об’єднує 70 відділів у США, робота в яких є виключно волонтерською.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Бисквит классический рецепт в духовке пышный Получение американской визы для украинцев быстро и безопасно Ритуальные перевозки по всей Украине Ставки на киберспорт – спортивное событие, которое стоит вашего внимания Где заказать справку по форме 003

Публикации