Предстоятель УАПЦ спростував інформацію про намір відвідати Константинополь для проведення переговорів

03.08.2018 16:44 6

Предстоятель УАПЦ спростував інформацію про намір відвідати Константинополь для проведення переговорів

У Києві в приміщенні Київської Патріархії під головуванням Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ , 25 липня відбулося засідання Архиєрейського Собору УАПЦ.

За повідомленням офіційного сайту УАПЦ, на Соборі Предстоятель УАПЦ Митрополит Макарій поінформував єпископів щодо Томоса для надання автокефалії Українському Православ'ю Константинопольським Патріархатом.

Собор заслухав Предстоятеля УАПЦ про звіт та підсумки ювілейних заходів з нагоди 1030-ліття Хрещення Київської Русі-України та 120-річчя від Дня народження Патріарха Мстислава (Скрипника).

Архиєрейський Собор розглянув низку кадрових питань, йшлося про стан в єпархіях та канонізацію нових святих.

Собор ухвалив:

Преосвященного Тихона (Петранюка) піднести до сану Архієпископа та надати титул "Тернопільський і Бучацький";

Преосвященнішому Геронтію (Олянському), наміснику Свято-Пантелеймонівського монастиря бути єпископом Бориспільським, вікарієм Київської єпархії.

У повідомленні сайту Патріархії УАПЦ також йшлося про те, що Собор вирішив направити делегацію УАПЦ до Константинополя для проведення переговорів з представниками Константинопольського Патріархату, однак у розмові з РІСУ Предстоятель УАПЦ спростував цю інформацію.

«Це неправда. Для чого направляти делегацію, якщо я з нею зустрічався у Києві», - заявив Митрополит Макарій (Малетич).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uapc/72081/

Следующая новость
Предыдущая новость

Єпископ УПЦ КП обговорив питання співпраці з Управлінням охорони здоров’я Житомирської ОДА Лечение наркомании - что это такое? Выбираем обувь под платье: совет эксперта Получение своего генетического профиля по выгодной цене Фриспины за регистрацию без депозита: выгоды и нюансы бесплатных бонусных подарков гемблинг-заведений онлайн

Публикации