Предстоятель УАПЦ зустрівся з представником Вселенської Патріархії

28.12.2017 18:47 18

У Києві у приміщенні Патріархії Української Автокефальної Православної Церкви Предстоятель УАПЦ Макарій (Малетич) зустрівся з представником Вселенської Патріархії преосвященнішим Іларіоном (Рудником), єпископом Едмонтону і Західної Єпархії Української Православної Церкви в Канаді. Про це 26 грудня повідомив офіційний сайт УАПЦ.

«Були підняті питання про шляхи об‘єднання українського православ‘я та інші важливі теми, які можуть бути корисними для України», - зазначають в УАПЦ.

Слід зауважити, що єрархи Константинопольського Патріарху впрововж останнього часу неодноразаово контактували з українськими священнослужителями. Як інформувала РІСУ, 15 грудня 2017 р. в Києві відбулася зустріч Патріарха УПЦ КП Філарета з особистими представниками Вселенського Патріарха Варфоломія - архиєпископом Даниїлом (Зелінським), УПЦ в США, та єпископом Іларіоном (Рудиком), УПЦ в Канаді.

Через два дні - 17 січня у Стамбулі митрополит Бориспільський і Броварський УПЦ (МП) Антоній (Паканич), протоєрей Миколай Данилевич та депутат Верховної Ради України Вадим Новинський зустрілися з Патріархом Константинопольським Варфоломієм у його резиденції на Фанарі. На перемовинах були присутні також: єпископ Телміський Іов (Геча) та архимандрит Віссаріон (Комзіас).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/69539/

Следующая новость
Предыдущая новость

Митрополит Онуфрій видав циркуляр про особливе молитовне правило всім вірянам УПЦ Четки – часть духовного просвещения Отели с конференц залами в Киеве Карпатська єпархія УАПЦ: "Лицарський орден св. Костянтина і Олени" належить не до масонів, а до Православної Церкви Чеських земель і Словаччини Специализированный пансионат для больных деменцией в Киевской области

Публикации