Предстоятель РПЦ пригрозив Патріарху Варфоломію Страшним судом

31.12.2018 14:40 3

Предстоятель РПЦ пригрозив Патріарху Варфоломію Страшним судом

Очільник РПЦ Кирил 30 грудня написав емоційний лист Вселенському Патріарху Варфоломію, в якому вимагає від нього відмовитися від надання Україні Томосу.

Лист російського Патріарха було поширено у Telegram-каналі "Церквач", повідомляє ТСН.

Згідно з коментарем автора каналу, у листі очільник РПЦ викладає свою версію останній подій довкола Української автокефалії "точно так, як Дмитро Кисельов в програмі "Вести недели".

"Возз'єднання розкольників з Церквою стало б великою радістю для православних України... Але нинішній політизований процес далекий від норм і духу святих канонів. Його супроводжує жахливе нагромадження брехні, а тепер уже і насильство стосовно справжньої Української Православної Церкви", - йдеться у листі.

"На так званому "помісному соборі", який скликали ви, а очолила трійка, що складалася з вашого представника, самозваного "патріарха" (іменованого тепер "почесним") і світського глави української держави, були присутні лише двоє з 90 єпископів Української православної церкви. Те, що ви називаєте "помісним собором", стало зборами розкольників під прикриттям імені Святої Константинопольської церкви", - такі звинувачення Кирило висунув Вселенському Патріарху Варфоломію.

Очільник РПЦ вимагає у Варфоломія відступитися від спілкування з "розкольниками" й відмовитися від "політичної авантюри їхньої легалізації". Йдеться, зокрема про почесного Патріарха Філарета, який до того очолював УПЦ КП і якого Москва вважає "розкольником".

В іншому випадку Патріарх Кирил погрожує голові Константинольської Церкви Страшним судом.

Нагадаємо, раніше Варфоломій посміявся із закидів Москви у хабарі за українську автокефалію.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74124/

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить качественный китайский чай Как правильно остеклить балкон в Домодедово: основные особенности Получение гражданства и вида на жительство в Украине Известное Эльслотс казино на деньги Великолепный каталог продукции для детей и их мам

Публикации