Предстоятель ПЦУ здійснить візит до США

12.10.2019 11:01 0

Предстоятель ПЦУ здійснить візит до США

З 17 по 24 жовтня 2019 року Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній перебуватиме з візитом у Сполучених Штатах Америки. Йому в Нью-Йорку вручать «Премію Афінагора з прав людини» («Athenagoras Human Rights Award»).

«Премія Афінагора з прав людини» була заснована в 1986 році Національною радою Ордена апостола святого Андрія, архонтів Вселенського Патріархату в Америці, та вручається особі або організації, яка «своїми діями, намірами і самовідданістю послідовно демонструє турботу про основні права та свободи віросповідання для всіх людей». Лауреати премії визначаються Комітетом з числа духовенства і мирян. Серед тих, хто вже мав честь бути удостоєним «Премії Афінагора з прав людини», 39-й Президент США Джиммі Картер, 41-й президент США Джордж Буш і його дружина Барбара Буш, лауреат Нобелівської премії миру Михайло Горбачов, Матір Тереза з Калькутти та інші.

Урочистий прийом на честь Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та церемонія нагородження відбудуться в Нью-Йорку 19 жовтня.

«Невдовзі планую відвідати США з візитом – не лише для участі у святковому заході, але й з намірами провести плідні зустрічі у Нью-Йорку та Вашингтоні з духовенством, громадськими діячами, представниками міжнародних організацій та української діаспори, а також з представниками державних інституцій Америки – надійного союзника України. Під час них ми обговоримо сучасні релігійні та світські виклики для України, презентуємо досягнення й зміни, що відбулися протягом останнього часу, зокрема в житті нашої Церкви. Звичайно, разом з цілим рядом позитивних еволюційних змін, перед нами також постають нові виклики і небезпеки, але ми бачимо їх та готові прийняти й подолати – про це також говоритиму під час зустрічей у США», – написав у себе на сторінці в фейсбук Митрополит Епіфаній.

Під час візиту до США Предстоятеля супроводжуватиме делегація, до складу якої, зокрема, ввійшли архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, заступник Голови Управління зовнішніх церковних зв’язків та Андрій Мацола, Голова ради меценатів «Митрополичого Фонду Православної Церкви України».

В рамках візиту відбудеться також презентація «Митрополичого Фонду Православної Церкви України».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/77423/

Следующая новость
Предыдущая новость

Будівельна компанія «AVILA» Играть на реальные деньги в онлайн казино Взять кредит онлайн в Украине Промышленные и пищевые заливные формы из силикона Модули Opencart Плагины Шаблоны для вашего сайта

Публикации