Предстоятель ПЦУ відзначає 10-річчя архиєрейської хіротонії

16.11.2019 5:21 9

Предстоятель ПЦУ відзначає 10-річчя архиєрейської хіротонії

Православна Церкви України вітає Предстоятеля, Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, з 10-літтям його архиєрейської хіротонії. Про це повідомляє сайт ПЦУ.

«Благодать Святого Духа, яка зійшла під час хіротонії 15 листопада 2009 року, поставила Вас на високе служіння у Церкві Христовій. Ваше Блаженство Митрополит Епіфаній, Ви прийняли тоді на себе не лише сан єпископа, але й велику відповідальність перед Богом та усіма православними України за працю на Ниві Христовій, яку продовжуєте гідно звершувати в історичний період для нашого народу», - йдеться у повідомленні.

21 жовтня 2009 року Священний Синод УПЦ КП (Журнал засідання № 20) обрав Епіфанія (Думенка) на єпископа Вишгородського, вікарія Київської єпархії.

15 листопада 2009 року відбулася архиєрейська хіротонія.

15 грудня 2018 на Об'єднавчому Соборі в Софійському соборі був обраний митрополитом Київським і Всієї України, першим Предстоятелем Православної церкви України.

6 січня 2019 року в місті Стамбулі з рук Вселенського Патріарха Варфоломія I отримав Томос про автокефалію Православної Церкви України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/77817/

Следующая новость
Предыдущая новость

Гранитные памятники и изделия декора в Киеве от производителя Plitka.ua каталог керамической плитки Как жить без ограничений Диагностика состояния зубов – первый этап, который необходимо пройти перед началом лечения Где купить медицинские маски

Публикации