Предстоятель Православної Церкви України відвідав Прикарпаття

08.07.2019 20:15 0

Предстоятель Православної Церкви України відвідав Прикарпаття

У Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирі ПЦУ 7 липня Митрополит Епіфаній очолив святкове богослужіння, яке відбулося в рамках традиційної щорічної прощі з нагоди свята Івана Хрестителя.

На прощу прибули прочани з різних куточків Івано-Франківщини та інших областей. Тисячі вірних не злякала навіть дощова погода. «Цей дощ благодатний, але пригадую, як за радянських часів, коли на території монастиря був музей, приїжджали групи туристів і починали славити піснями комуністичну партію і Леніна – чомусь відразу починало гриміти, блискати і лив страшний дощ, - ділиться отець Дмитро Процюк з Маняви. – Бо не можна у святому місці славити ідолів. Їх уже давно нема, а Церква була, є і буде. Іти маємо до Бога перш за все».

Манява-2w.jpg

Разом з предстоятелем ПЦУ Епіфанієм, урочисту Літургію в Манявському скиті очолили митрополити ПЦУ.

Манява-3w.jpg

Після Літургії Глава ПЦУ звернувся до прочан з вітальною промовою у якій згадав історію народження і життя Івана Хрестителя, святих Іова та Феодосія Манявських, які є засновниками і покровителями Манявського скита – українського Афону. «Я вдячний усім паломникам, які сьогодні зібралися тут, щоб ми спільно підносили молитви у цей нелегкий для нашої держави і уже єдиної Помісної Української Православної Церкви час, - наголосив предстоятель ПЦУ. –Хоча подолали великий складний шлях, випробування не закінчилися. Ми повинні не припиняти наші молитви до Бога, бо попереду ще багато потрібно трудитися для того, щоб всі православні українці об’єдналися навколо Києва у нашій єдиній Помісній Православній Церкві. Вірю, що усі випробування пройдемо достойно, бо духовний старт – церковну свободу ми з вами отримали і повинні зберегти, Це залежить від усіх нас. Будемо молитися і Господь почує нашу молитву і отримаємо перемогу».

Манява-4w.jpg

«Сьогодні тут разом з Вами, Ваше блаженство, стоять архієреї, які ще донедавна були у різних Церквах. Сьогодні ми разом молимося до Господа нашого Ісуса Христа. І тисячі людей приїхали у ці древні стіни, щоб разом подякувати Господеві», - наголосив митрополит Івано-Франківський і Галицький ПЦУ Іоасаф (Василиків).

Манява-5w.jpg

Відвідав прощу в Маняві також п’ятий президент України Петро Порошенко. «Це велика радість брати участь у нашій спільній молитві на цьому святому місці, - звернувся він до присутніх. – Більше чотирьохсот років моляться тут українці за власну церкву, власну державу, за щастя для українського народу. Нарешті Господь почув наші з вами молитви і 15 грудня минулого року ми мали у святій Софії Собор на якому була створена Православна церква України. Без Духа Святого і вашої молитви, без Божого благословення цього б не могло бути. Церква, яка визнана світовим православ’ям і якій його святість патріарх Варфоломій надав Томос про автокефалію, яка є українська і не залежить від жодних іноземних держав. І сьогодні ми молимося за те, щоб Господь захистив її від нашестя чужинців і Він почує нашу молитву і принесе мир на нашу землю. І для цього потрібна наша єдність, віра і любов до Господа».

Після перебування у Маняві, митрополит Епіфаній відвідав Івано-Франківськ де у Меморіальному сквері відправив панахиду за жертвами політичних репресій, загиблими під час революції Гідності і війни на сході України. Про це РІСУ повідомила Натаіля Палій.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/76427/

Следующая новость
Предыдущая новость

Складний портативний зарядний пристрій Отдых на Мальдивских островах Сайт Casino Tramps подарит удовольствие в бесплатных слотах Игровые автоматы Super Slots для начинающих и профессионалов Качественное продвижение и реклама сайтов и социальных сетей

Публикации