Представник президента України зустрівся з патріархом Варфоломієм: «Синод розгляне текст томоса про автокефалію і визначить дату Собору в Україні»

27.11.2018 18:10 9

Представник президента України зустрівся з патріархом Варфоломієм: «Синод розгляне текст томоса про автокефалію і визначить дату Собору в Україні»

"Вчора був прийнятий Вселенським Патріархом Варфоломієм. Мали тривалу теплу розмову про події в Україні, і про остаточні кроки до надання Томосу про автокефалію (цілковиту і повну незалежність) Православній Церкві в Україні - відповідно до вже ухвалених рішень Синоду. Тут не прийнято публічно коментувати рішення до їх належного ухвалення і офіційного оприлюднення. Тож прошу всіх набратися терпіння і чекати офіційних повідомлень. Залишилось недовго", - пише Ростислав Павленко у Фейсбуці 27 листопада.
Також він додає: "Синод розгляне текст Томоса про автокефалію української Православної Церкви, визначить дату Собору в Україні для обрання Предстоятеля. Обраний Предстоятель власне і отримає Томос. Жодних відкладень чи затягувань Матір-Церква не передбачає. Найголовніше: йдеться про створення незалежної церкви, повноправної автокефалії, рівної іншим 14 Помісним Церквам. Наближаємось до мети".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выбрать межкомнатные двери, включая модели скрытого монтажа Треккинг в Непале: что это и где заказать Основные преимущества проверки на полиграфе Какие розетки и выключатели лучше для офиса Качественная техника для съемки

Публикации