Представник Константинополя: Українська Церква отримає автокефалію найближчим часом

25.10.2018 17:51 6

Представник Константинополя: Українська Церква отримає автокефалію найближчим часом

"Автокефалія Української Православної Церкви буде надана за дуже короткий проміжок часу, напевне ж, у наступні тижні. Найважливіше звернення до всіх православних стосовно цієї теми має підтекст не політичний і не геополітичний, воно насамперед духовне. Автокефалія має покласти край розділенню православних в Україні і не призводити до нових розколів", - написав митрополит.
Він додав, що Вселенський патріарх Варфоломій володіє цілковитим розумінням цієї проблематики.
Коментуючи опір РПЦ наданню автокефалії Українській Церкві, митрополит Еммануїл висловив припущення, що Московський Патріархат виступає посланцем інтересів російської держави у регіоні, навіть якщо й стверджує протилежне.
"Мова йшла про одну з найважливіших православних подій у сучасній історії. Мені жаль з прояву такого опортунізму з боку Московського Патріархату, який прагне використовувати всеправославні зустрічі для власних акцентів. До того ж має бути зрозуміло, що надання автокефалії не становить, власне, питання порядку денного на всеправославному соборі, це питання належить виключно до компетенції Вселенського Патріархату, як Церкві-Матері, яка надає незалежність церковному православному Українському організмові", - пише митрополит Еммануїл.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

УПЦ предостерегает от новой ереси — культа архимандрита Рафаила (Бараника) Печать футболок на заказ Обжимной опрессовочный инструмент для наконечников Интернет-магазин табака «Dark Hydra» Отличная частная клиника в Киеве

Публикации