Представники УПЦ МП таки провели акцію протесту біля офісу Зеленського

24.10.2019 3:52 6

Представники УПЦ МП таки провели акцію протесту біля офісу Зеленського

Віряни на чолі зі священиками УПЦ (МП) вночі приїхали автобусами до Києва, щоб з ранку 22 жовтня розпочати протест біля стін Адміністрації президента України проти діджиталізаціі країни. Напередодні акції офіційні представники УПЦ МП відмежувалися від неї, повідомляє портал "Релігія в Україні".

Проект "Країна в смартфоні", який реалізує уряд України з метою переведення країни на електронний документообіг, викликав сплеск протестних настроїв в УПЦ МП. Молитовне стояння біля офісу президента зібрало близько 400 віруючих з різних регіонів країни.

За день до акції офіційні представники УПЦ МП заявили, що не мають до неї відношення, а твердження віруючих про отримання благословення на акцію відразу від трьох митрополитів назвали "фейковий інформацією".

Проте, на акції презентували зразки "Заяви" до медичних установ з посиланням на офіційний документ УПЦ МП: "Для православної людини підписання декларації з лікарем, який надає первинну медичну допомогу, є неможливим, тому що в електронній системі охорони здоров'я ідентифікатором особистості є УНЗР - унікальний номер запису в єдиному державному реєстрі, який згідно з «Офіційної позицією УПЦ з питань розвитку технологій обробки персональних даних та впровадження документів» від 31.05.2013 р має ознаки «імені звіра» - цифрового імені антихриста ".

Дійсно, в цьому документі, оприлюдненому головою Богословсько-канонічної комісії УПЦ МП архиєпископом Августином (Маркевичем) "на виконання благословення Священного Синоду УПЦ", є схоже твердження: "Ще на самому початку впровадження ідентифікаторів особистості на Україні Церква не тільки не давала благословення на їх прийняття, але і застерігала суспільство щодо ризиків їх впровадження, попереджала про можливість перетворення у майбутньому цього ідентифікатора в апокаліптичний знак, описаний в Одкровенні Апостола Іоана Богослова, який називається «зображенням антихриста» ".

Також віруючим роздавали свіжонадруковані листівки "Біометричний паспорт: точка неповернення", підписані "експертом з оподаткування" Олегом Щербанюком, який, будучи помічником глави Богословської комісії УПЦ МП, раніше становив зразок заяви відмови від ідентифікаційного номера навіть за померлих.

Таким чином, протестні настрої духовенства і віруючих частково були викликані самою позицією УПЦ МП щодо електронних документів і посилені останніми кроками команди Володимира Зеленського з переводу країни на електронний документообіг.

Священики, які очолювали свої групи парафіян, встановили навпроти входу в будівлю Адміністрації президента ікону і провели молебень, просячи захисту від президентського проекту у Богородиці. Протестанти тримали транспаранти "Вимагаємо видачі паперового паспорта - без рішення суду!", "Народ України проти: УНЗР, ID паспортів, Е-малятко,« Україна в смартфоні»", "Електронний дублікат громадянина - 3D образ від звіра (Одкровення 15: 2 ) - позбавляє "біологічного" громадянина всіх прав! ", "Громадянин - це антилюдина, брат гуманоїду громадянину! ", "Будь-який перепис відбувається по "навіюванню диявола" (1 Хронік 21) "та ін.

Головним керівником акції був священик Олександр, який через мегафон звертався до влади країни з вимогою скасувати проект "Країна в смартфоні", а також обов'язкового підписання громадянами декларації з лікарями.

Свої вимоги віруючі передали представникам офісу президента України, після чого продовжили молитовні піснеспіви і ходи по місту.

Нагадаємо, в липні цього року віруючі пікетували офіс президента Зеленського, протестуючи проти Державної служби етнополітики та свободи совісті - на їхню думку, там працюють "вороги народу". Протест віруючих транслював офіційний сайт УПЦ МП.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/77535/

Следующая новость
Предыдущая новость

Сотни видов напольного покрытия от мировых брендов Помощь в создании сайта под ключ от фрилансеров Мрамор с рисунком в дизайне интерьера На адвентистском слёте под Киевом крестили 59 подростков Оригинальные кеды Converse

Публикации