Представники УПЦ відвідали українських військовополонених у Луганську

30.07.2018 15:45 6

Представники УПЦ відвідали українських військовополонених у Луганську

«У нас, нарешті, з’явилася можливість вперше, як виявилося, з української сторони, відвідати українських військовополонених, що перебувають у Луганську, — розповів голова відділу протоієрей Владислав Діханов. — Хоч розмова була нетривалою, але вдалося досить повно поспілкуватися з українськими військовими, які знаходяться поки що в полоні, відчути їх настрій, підтримати, передати листи та привіти від рідних і близьких, також вдалося цим трьом військовослужбовцям передати великі пакети з продуктовими наборами, які були закуплені на місці».
Як зазначає сайт УПЦ (МП), можливість відвідати українських військовополонених в Луганську УПЦ (МП) шукала вже давно, і коли отримала інформацію, що така можливість з’явилася, на збори було всього півтора дня.
«Оскільки були збори екстрені, нам довелося більшу частину питань, в тому числі отримання благословення на поїздку, погоджувати в телефонному режимі. Єдине, що ми не встигли до виїзду, – додзвонитися до Блаженнішого Владики Онуфрія. І коли ми були вже кілометрів за 100 від Києва, Блаженніший Владика подзвонив отцю Владиславу, дав напутнє слово і благословення, просив передати теплі слова вітання всім в’язням, усім тим людям, які сприяють процесу обміну з обох сторін. Сказав, що “…Церква усіма силами намагається сприяти процесу обміну, але, в першу чергу, ми виконуємо свою духовну місію опікуванням, молитвою та допомогою, служінням справами милосердя своїм ближнім”.», — зазначив Олексій Ковальчук, координатор гуманітарних програм відділу.
Він розповів як пройшла зустріч. «За реакцією ув’язнених було видно, що вони не очікували нашого візиту, видно було, що їх не попереджали, що швидше за все, вони були буквально поставлені перед фактом, що ми вже приїхали. Починалося спілкування під телекамерами, але потім ми попросили, щоб нам дали можливість поспілкуватися без камер і мікрофонів, чисто по-людськи, як кажуть, поговорити. І нам була надана ця можливість. Хлопці військовополонені вже відчували себе більш спокійно, розкуто: ми поговорили про сім’ї, про перспективи на майбутнє, плани. Спробували дізнатися, чи є якісь проблеми, і чим ми можемо допомогти. Загалом бесіда-знайомство успішно відбулася. Думаю, що тепла звісточка з Батьківщини дасть свій результат, свій поштовх доброї спрямованості».
Протоієрей Владислав підкреслив, що ця подія відбулася напередодні святкування 1030-річчя Київської Русі, «в знаменний особливий день для всієї нашої країни, всього українського народу».
«У духовному сенсі ми повинні розуміти, що духовна складова завжди впливала і впливатиме на життя як окремо взятої людини, так і життя цілого народу. Приклади історії тому підтвердження: коли людина віддаляється від Бога, то вона приходить у конфлікт, в першу чергу, з собою, в конфлікт із суспільством, і якщо це траплялося з цілими народами, тоді дуже часто відбувалися катаклізми, війни. Нинішні події є приводом ще раз воскресити у свідомості людей необхідність жити по божественному закону. Чим більше ми будемо дотримуватися цього закону, тим менше буде конфліктів між людьми, менше буде в’язниць, менше сліз буде литися з очей матерів, дружин і дітей», — наголосив він.
Священик подякував всім людям, що посприяли цьому процес та висловив сподівання, що «цей жест Доброї волі стане і добрим знаком, та незабаром буде здійснено обмін військовополоненими».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Наружная реклама любого вида Газоблоки для строительства Slots City – новый проект для украинских пользователей Де відпочивати на Закарпатті? Заказать шахтный котел хорошего качества

Публикации