Представники ОБСЄ зустрілися з головним рабином Дніпра

16.02.2018 10:38 9

Представники ОБСЄ зустрілися з головним рабином Дніпра

Представники Спеціальної Моніторингової Місії Організації з Безпеки і Співробітництва у Європі (SMM OSCE) провели зустріч з Головним рабином Дніпра Шмуелем Камінецьким з питань забезпечення безпеки національних релігійних меншин, допомоги біженцям з окупованих територій та пошуку шляхів припинення збройного конфлікту.

SMM OSCE представляли керівник офісу в Дніпрі Олег Старостін (Росія) і офіцер-спостерігач Стівен Дуглас (Stephen Douglas, США).

Також у зустрічі взяв участь радник міського голови Дніпра з питань національностей і релігійних організацій Олег Ростовцев, повідомляє сайт єврейської громади Дніпра.

У ході зустрічі обговорено низку питань щодо динаміки рівня ксенофобії та антисемітизму в українському суспільстві, позиції єврейської громади щодо ряду актуальних питань, загальної оцінки політичної ситуації і ситуації у галузі безпеки і захисту прав людини. Головний рабин Дніпра дав докладну відповідь про принципові позиції єврейської громади, про те, що робилося і робиться для підтримки українського соціуму у його русі до європейської та євроатлантичної інтеграції, про співпрацю з іншими етноконфесійними об'єднаннями і про процеси формування модерної ідентичності.

Керівник команди СММ ОБСЄ задав пряме питання про те, чи бачить рабин умови для припинення збройного конфлікту між Україною і Росією, і які вони. На своє запитання представник авторитетної і шанованої міжнародної організації отримав пряму і конкретну відповідь. Також у ході бесіди обговорено низку актуальних питань, у тому числі і пов'язаних з недавніми висловлюваннями колишнього члена однієї з політичних партій і реакцією на це української влади і українського соціуму. Обидві сторони підтвердили своє прагнення до постійного контакту та обміну інформацією, що представляє взаємний інтерес.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/judaism/70110/

Следующая новость
Предыдущая новость

Примите оправданное решение на счет решебников УПЦ КП презентувало відео «90 псалом - молитва воїна та капелана» Рыба под маринадом классический рецепт минтай Архімандрит УАПЦ повернувся в УПЦ (МП) Мужские зимние пуховики в Астане

Публикации