Православні, римо- і греко-католики дискутували у Запоріжжі щодо ідеї єдиної помісної Церкви

17.10.2017 15:16 6

Православні, римо- і греко-католики дискутували у Запоріжжі щодо ідеї єдиної помісної Церкви

Зустріч відкрили вступним вітальним словом єпископ Степан (Меньок), екзарх Донецький УГКЦ та єпископ Ян (Собіло), керівник Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ.
Після цього з тематичними доповідями виступили о. Юрій Щурко, завідувач кафедри Біблійних наук Українського католицького університету та протоієрей УПЦ (МП) Ігор Рябко, завідувач кафедри теології КПУ м. Запоріжжя, які намагались на основі біблійних текстів представити глибину та важливість єдності Христової Церкви. Важливими елементами для майбутньої єдності християнської України, на їх думку, слід визнати ідею єдності у різноманітності та плекати спільну любов між усіма учнями Христа.
Надзвичайно цікавою та навіть дещо емоційною вийшла дискусія з учасниками круглого столу, серед яких були журналісти, науковці, державні службовці та духовенство усіх українських Церков — спадкоємиць Володимирового хрещення.
Відповідаючи на запитання щодо майбутніх моделей єдності між Церквами доповідачі звернули увагу на взаємини між Церквою та державою та між Церквою і українським народом. Важливими виявились питання та думки щодо вищості канонів над спільною молитвою. Обговорили роль Церков у миробудувані та співпраці у соціальних питаннях, що допоможе розпочати кропітку працю над поглибленням поваги та зрілості у взаєминах між християнськими громадами різних конфесій.
На завершення зустрічі, о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ сприяння єдності християн пригадав, що даний захід був проведений з метою обговорення ґенези та перспективи ідеї єдиної помісної Церкви в Україні. Головною метою є спроба розпочати обговорення тематики єдиної Церкви, беручи за основу тексти Святого Письма та віднайдення відповідей на запитання: чи існують у Святому Письмі тексти щодо єдності Церкви? Чи існує сьогодні реальна модель майбутньої єдності? На якому фундаменті має будуватись ідея єдиної помісної Церкви в Україні.
Наступний круглий стіл заплановано у місті Житомир.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Плей Фортуна - максимальное удовольствие и самое качественное разнообразие На Чернігівщині село проголосило перехід з Московського Патріархату в Київський Биокамины – новинка, заслуживающая внимания Покупка рюкзака в Украине Дымоходы для разных видов твердотопливных котлов

Публикации