Православний комуніст Гаврилов знову зібрався в Грузію

30.06.2019 11:12 3

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Гахар заявив, що депутата Держдуми Сергія Гаврилова, який висловив бажання знову відвідати країну, не пропустять на кордоні.

"Не впустимо", - сказав міністр в п'ятницю на брифінгу у відповідь на прохання журналістів телеканалу "Руставі-2" висловитися з цього питання, повідомляє Інтерфакс-релігія.

Раніше Гаврилов, чий недавній візит в Тбілісі 20 червня спровокував заворушення, повідомив, що має намір знову приїхати до Грузії. Відповідаючи на питання журналіста "Нової газети", коли він поїде до Грузії в наступний раз, депутат сказав: "Так я б хоч завтра".

"Я дуже хочу, у мене там є особисті плани. Ми планували восени з дітьми з'їздити в паломництво, коли спаде спека. Я хочу, щоб мої діти знали про цю країну, тому що іншого такого місця, як Грузія, у нас немає", - зазначив Гаврилов.

20 червня на вулицях Тбілісі відбулися протести, викликані приїздом до Грузії делегації російських депутатів для участі в Генасамблеї Міжпарламентської асамблеї православ'я. Її очолював Гаврилов. Засідання проходило в будівлі парламенту Грузії, і Гаврилов зайняв місце спікера, що викликало обурення грузинської опозиції.

Присутні біля будівлі грузинського парламенту демонстранти з антиросійськими гаслами намагалися штурмувати його. Спецназ застосував проти учасників акції акустичні гармати, сльозогінний газ і водомети, а також гумові кулі. За даними Міністерства охорони здоров'я Грузії, у ході зіткнень постраждали 240 осіб, в тому числі 80 поліцейських, а МВС республіки повідомило про 305 затриманих під час акції протесту.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/76333/

Следующая новость
Предыдущая новость

Промышленные фильтры обратного осмоса Средство для безопасного и быстрого похудения Просмотры в инсте – большие продажи Качественный ремонт холодильников Изготовление бумажных пакетов с логотипом

Публикации