Православне духовенство Польщі не захоплене візитом Новинського до Митрополита Сави

08.05.2018 20:54 6

Православне духовенство Польщі не захоплене візитом Новинського до Митрополита Сави

Православне духовенство Польщі не захоплене візитом суперечливого українського політика Вадима Новинського, який минулої п’ятниці побував у голови Польської автокефальної Православної Церкви (ПАПЦ) Митрополита Сави.

Такими думками з Радіо Свобода поділилися церковні та світські діячі, наближені до польського православного єпископату, які просили не називати їхніх прізвищ. Утім, якихось офіційних заяв із цього приводу польські єпископи не робитимуть, аби не нагнітати зайвих емоцій.

Як повідомлялося, народний депутат України, бізнесмен Вадим Новинський разом з керуючим справами УПЦ (Московського патріархату) Антонієм (Паканичем) та заступником голови Відділу зовнішніх відносин протоієреєм Миколою Данилевичем минулої п’ятниці зустрічалися з головою Польської Автокефальної Православної Церкви (ПАПЦ) митрополитом Савою. Цю інформацію Радіо Свобода підтвердив високопоставлений священик Польської автокефальної православної церкви, наближений до митрополита Сави, який побажав, аби його не називали. Втім, про подробиці цієї зустрічі панотець не міг розповісти, бо не брав у ній участі. За його даними, гості з Києва представили свій погляд на церковну ситуацію в Україні.

Згідно з іншим джерелом Радіо Свобода, яке наближене до одного з польських православних єпископів, місцеве духовенство незадоволене тим, що їхні українські колеги з собою на зустріч у Варшаву взяли настільки суперечливого політика як Новинський. Мовляв, залучення до церковних польсько-українських розмов саме цього діяча може шкодити міжцерковному діалогу.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/orthodox_world/71072/

Следующая новость
Предыдущая новость

Оформить медицинские справки за один день Что такое НетГейм? Ракетки для бадминтона Федерация еврейских общин начинает проект передвижных синагог по четырем областям Украины Достойная старость в специализированном пансионате

Публикации