Православна Церква Молдови (МП) матиме свій прапор: синьо-біло-червоний

24.01.2018 15:20 9

У Православної Церкви Молдови (Московський Патріархат) з'явиться свій прапор і герб, які розробила Молдавська митрополія. Про це повідомляє ТАСС.

"Церковне співтовариство має статус митрополії, тому було вирішено використовувати ці символи", - розповів журналістам секретар митрополії Вадим Кейбаш. Він пояснив, що прапор і герб призначені для використання під час офіційних візитів і протокольних заходів, але в церквах їх виставляти не будуть.

"Основні кольори прапора - синій білий і червоний. У його центрі розташований сріблястий щит, через який тягнеться червоний пояс, що обвиває ікону Народження Спасителя", - зазначив Кейбаш. За його словами, герб виконаний в тих же кольорах, що й прапор, але на нього вирішили помістити образ найбільш шанованого в Молдавії середньовічного правителя - Святого Штефана Великого.

"В основі композиції позолочена митра, архиєрейський посох і золотий хрест. Додані ікони Святого Штефана Великого та Богородиці", - повідомив Кейбаш. Він також поінформував, що зараз готується регламент використання символіки, який буде представлений на затвердження Національної комісії з геральдики.

Молдавська Церква є частиною Російської Православної Церкви. Вона налічує понад 1 тис. парафій. Близько 90% жителів Молдови - православні християни.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/69825/

Следующая новость
Предыдущая новость

Заказать качественный ирригатор для зубов Тотал меньше 2.75: что это значит в ставках на спорт Шторы плиссе – лучший выбор современной хозяйки Броши из бисера на фетре Карпатська єпархія УАПЦ: "Лицарський орден св. Костянтина і Олени" належить не до масонів, а до Православної Церкви Чеських земель і Словаччини

Публикации