Правоохоронці схопили чоловіків, які обікрали храм на Донеччині

22.09.2019 10:43 0

Правоохоронці схопили чоловіків, які обікрали храм на Донеччині

Правоохоронці повернули храму в селі Карпівка Лиманського району старовинні ікони, які були викрадені з церкви в кінці липня цього року, - повідомляє Остров з посиланням на відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

Пошуки зловмисників тривали близько півтора місяців. Співробітники поліції Лиману і Слов'янська відпрацьовували раніше судимих осіб, шукали свідків і перевіряли канали збуту такого «специфічного» товару.

Днями в Слов'янську оперативники встановили одного з причетних до злочину. У квартирі 31-річного чоловіка, який звільнився з місць позбавлення волі менше року назад, була знайдена частина зниклого майна.

Підозрюваний пояснив, що задум обікрасти культову споруду виник, коли він і його 38-річний знайомий поїхали в село рибалити. Побачивши церква, раніше судимі приятелі вирішили навідатися в неї вночі.

Все викрадене вони привезли до Слов'янська, розділили і зайнялися збутом. Для цього зверталися до антикварам і виставляли оголошення в інтернеті.

За фактом порушено кримінальну виробництво за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням в житло, інше приміщення чи сховище). Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/77220/

Следующая новость
Предыдущая новость

Изготовление памятников под заказ Как подготовиться к печати бейджей на мероприятие? Купить софтшелл куртку онлайн Купив дизельный компрессор, вы будете на шаг впереди Миниатюрная овчарка - вельш корги кардиган

Публикации