Правоохоронці зацікавились паломниками УПЦ у футболках з написом «Приготуйтесь до війни»

29.08.2018 15:25 6

Правоохоронці зацікавились паломниками УПЦ у футболках з написом «Приготуйтесь до війни»

Днями користувачі соцмереж помітили десятки чоловіків, які прямували до Почаївської лаври з учасниками хресної ходи УПЦ Московського Патріархату. Bсі вони були одягнені в чорні футболки, написи на яких закликають готуватись до війни.
Як зазначає джерело “РП” в місцевих правоохоронних органах, чоловіки пояснили, що “футболки видавали організатори ще на початку ходи”. “Організатори ходи – Кам’янець-Подільська єпархія УПЦ МП. Поки знаємо, що це так звані “православні хрестоносці”. Футболки їм видали ніби для того, аби виділити їх з загальної маси. Свою причетність до якихось силових організацій ці чоловіки заперечують, – каже співрозмовник. – Кількох ми опитали. Вони жителі сіл Хмельниччини. Зараз проводимо перевірку”.
За інформацією митрополита УПЦ КП Антонія (Махоти), чоловіки все ж мають відношення до охоронних структур Хмельницької області. Зокрема, частина з них працює в приватних компаніях, які надають послуги з охорони.
Відомо, що правоохоронці вже провели профілатктичні бесіди. Цим прочанам також порекомендували змінити одяг. Про це на Фейсбуці написав депутат Почаївської міськради Тарас Паляниця.

Правоохоронці зацікавились паломниками УПЦ у футболках з написом «Приготуйтесь до війни»
«В місті Почаїв, Тернопільської області Почаївською міською радою встановлена новітня система відеоспостереження та відеофіксації “Безпечне місто”, що дозволяє покривати відеокамерами всю центральну частину міста та інші велелюдні місця. Почаївська міська рада постійно співпрацює з правоохоронними органами, Службою Безпеки України, іншими установами та організаціями задля запобігання поширенню ідей “руского міра” на території Почаївської міської об’єднаної територіальної громади», – написав депутат.
«За наявною у мене інформацією особи, зображені на фото, були встановлені відповідними службами та структурами 25.08.2018 р. (в день поширення цієї інформації). З ними проведено “відповідні бесіди” та рекомендовано змінити свою “форму одягу”. Порушення чинного законодавства у даному випадку відсутнє, оскільки на футболці було процитовано напис із Біблії», – зазначив Тарас Паляниця.
Офіційний сайт УПЦ (МП) відповів тим, що принаймні Кам’янець-Подільська єпархія не роздавала релігійну атрибутику, а на футболках були написані слова з книги пророка Іоіля 3,9-10 і вони "не містять нічого кримінального".
Втім, в УПЦ (МП) не пояснили, чому паломники вибрали саме цей вислів зі Старого Завіту для участі у хресній ході.
Нагадаємо, що російсько-український військово-політичний конфлікт точиться вже чотири роки - з дня анексії Росією Кримського півострова навесні 2014 року.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Стильний жіночій одяг за кращими цінами Быстрые заработки на азартных играх Чистая вода от компании «АкваПро» с доставкой по Киеву Лучшая мужская обувь на любой случай Как заработать с помощью онлайн казино Вулкан

Публикации