Правозахисники ініціюють слухання в Конгресі США щодо громадянських і релігійних утисків в Криму і на Донбасі

05.04.2018 12:14 3

Правозахисники ініціюють слухання в Конгресі США щодо громадянських і релігійних утисків в Криму і на Донбасі

«Розказувала про тотальний наступ на свободу релігії на окупованих Росією територіях. Його легко виміряти у цифрах. У Криму за роки анексії кількість релігійних громад скоротилася на 63%. На окупованому Донбасі православ'я Московського патріархату ще у травні 2014 року було проголошено головною релігією регіону, тож говорити про якісь цифри просто безглуздо. Там фізично знищують очільників релігійних громад, які не належать до “традиційної віри”», - коментує у Фейсбуці Олександра Матвійчук свій виступ.
Окрім цифр вона говорила і про конкретні людські долі. Зокрема, звернула увагу на пастора Олександра Хомченка, якого катували в "ДНР"; на правозахисника Еміра-Усеїна Куку, який допомагав незаконно арештованим кримським татарам в анексованому Криму і був посаджений за грати російською владою; на Нарімана Мемедемінова, якого ця влада заарештувала за відео релігійного змісту, які він розмістив ще задовго до анексії Криму.
"Я передала послу звернення Правозахисного порядку денного із проханням організувати спеціальні слухання у Конгресі по цьому питанню. Звернення підтримали як правозахисні, так і релігійні організації, дякуючи Інституту релігійних свобод. Фінальний текст звернення вичитав звільнений нещодавно [з полону "ДНР"] вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, за що йому величезне спасибі", - зазначила Олександра Матвійчук.
Звернення Правозахисного порядку денного до спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера можна прочитати за посиланням.

Фото uain.press

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В Киеве реставрируют церковь Спаса на Берестове Лучшие приложения на деньги в сети Красивые церковные иконы с доставкой Термосы разных видов Купить розы с доставкой в Санкт-Петербурге

Публикации