Почесний Патріарх Філарет пояснив, чому у своєму зверненні згадав Коломойського

15.05.2019 13:33 0

Почесний Патріарх Філарет пояснив, чому у своєму зверненні згадав Коломойського

Почесний Патріарх Філарет вважає, що завдяки його цілеспрямованості і наполегливості постав Київський Патріархат, а без нього не було б і Томосу. Ці очевидні, на думку екс-предстоятеля УПЦ КП, речі розуміють і світські особи. В тому числі й Ігор Коломойський.

Так під час сьогоднішньої прес-конфернції пояснив у своєму зверненні появу прізвища олігарха почесний Патріарх Філарет.

«Чому я згадав Ігоря Валерійовича Коломойського? Тому, що він, перебуваючи за кордоном, відреагував на події в Україні. Він справедливо оцінив, що Київський Патріархат створив Патріарх Філарет. Тому я і згдав, що й світські люди розуміють роль Патріарха у створенні Української Церкви», - пояснив єрарх.

Нагадаємо, що у своєму зверненні екс-очільник УПЦ КП зазначив, що завдяки його наполегливості, яка багатьма сприймається як «владолюбство і амбіціозність», створено УПЦ КП.

«Якби його не було, то не було б і мови про Томос, бо не було б кому давати. Це бачать не тільки церковні діячі, а й світські, і такі як новообраний Президент України В.О. Зеленський, і бізнесмен І. В. Коломойський та інші». – написав він.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/75810/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ламинат самого лучшего качества в Днепре Аренда мебели и инвентаря для мероприятий в Украине Квартирный переезд: «Абрикос» превратит проблему в праздник Где найти профессионального фотографа интерьеров в Киеве? Законное изготовление штампов и печатей в Украине

Публикации