«Потрібно заповнити незнання історії про Голодомор українського народу», - Президент Єпископської Конференції Італії

19.11.2018 19:36 3

«Потрібно заповнити незнання історії про Голодомор українського народу», - Президент Єпископської Конференції Італії

Українська спільнота в Італії вшановувала 85-ті роковини Голодомору. Поминальні заходи у катедральному соборі Неаполя очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

З цієї нагоди Кардинал Гуалтьєро Бассетті, Президент Єпископської Конференції Італії, написав листа до української спільноти, а в храмах Італії в цей день молились за жертв Голодомору.

“Єднаюсь у молитві з усією українською спільнотою в Італії, яка сьогодні зібралась у катедральному соборі міста Неаполя на Божественній Літургії, котру очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав у співслужінні з українськими та італійськими священиками, щоб вшанувати 85-річчя геноциду українців – Голодомору”, - пише у своєму зверненні очільник Італійської Церкви. Можливість молитися у головному храмі Архієпархії Неаполя “є виявом братньої гостинності і справжньої солідарності” італійського народу з “українською спільнотою, котра оплакує своїх ближніх”.

У своєму листі кардинал Бассетті наголосив, що “спомин є одним із способів бути поруч: я знаю, я розумію твоє страждання, тому молюся з тобою і за тебе. Це той лейтмотив, який єднає нас з євреями, вірменами, з народом рохінджа”.

На його думку, пам’ять про Голодомор необхідна для того, щоб запобігти таким трагедіям в майбутньому:

“Незабуття - це не лише погляд назад, але й передання майбутнім поколінням попереднього досвіду, щоб не втратити пам'ять про жахіття минулого. Потрібно заповнити "незнання історії”, і події минулого повинні стати наукою для всіх народів, які, починаючи зі свідчень тих, хто несе шрами пережитих звірств, зможуть розпізнати дар вільного сповідування своєї віри. Це актуальне навіть і в наш час, коли християни все ще переживають переслідування і мучеництво”.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/ukrainians_outside_of_Ukraine/73576/

Следующая новость
Предыдущая новость

Промышленные и пищевые заливные формы из силикона Свои услуги предоставляет специалист по ремонту паркетных покрытий Как сделать дом уютнее Какие ледоходы рекомендуют старикам и женщинам? Врач может понадобиться в любую минуту

Публикации