Постійний Синод УГКЦ обговорив підготовку до Синоду 2020 року «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ»

12.12.2019 20:49 0

Постійний Синод УГКЦ обговорив підготовку до Синоду 2020 року «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ»

Постійний Синод Української Греко-Католицької Церкви, який цими днями засідає у Вашингтон, в Духовній семінарії святого священномученика Йосафата Філадельфійської архиєпархії, приділив увагу підготовці головної теми Синоду Єпископів 2020 року «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Питання представляв владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, який ознайомив присутніх з тематикою доповідей та кандидатурами доповідачів.

Відтак Постійний Синод заслухав звіти про діяльність Богословського відділу, який очолює владика Ярослав Приріз, єпарх Самбірсько-Дрогобицький, та Відділу зовнішніх церковних відносин, головою якого є архиєпископ і митрополит Філадельфійський Борис Ґудзяк.

Канонічні питання єпископам представив голова Канонічного відділу архиєпископ і митрополит Перемисько-Варшавський Євген Попович. Він, зокрема, запропонував увазі Постійного Синоду проєкт Інструкції про перебування священників поза межами своєї єпархії.

Довідка

Постійний Синод допомагає Главі УГКЦ у справах звичайного адміністрування або у вирішенні термінових справ відповідно до загального законодавства (ККСЦ) та цього правильника. Постійний Синод формується як «виконавчий комітет» у цих справах.

Постійний Синод не замінює Священного Синоду Єпископів УГКЦ, тому що він не може здійснювати законодавчої чи судової діяльності; крім того, справи більшої ваги, які вимагають обговорення всіх єпископів, застережені за Священним Синодом Єпископів.

Постійний Синод складається з п’яти єпископів, включно з Главою УГКЦ, який його очолює (кан. 115, § 1 ККСЦ).

Одного з єпископів іменує Глава УГКЦ, а інших трьох обирає таємним голосуванням Священний Синод Єпископів на п’ятирічний термін.

Постійний Синод скликається:

  1. принаймні двічі на рік у визначений час;
  2. коли Отець і Глава УГКЦ вважає це за доцільне;
  3. коли загальне право вимагає згоди або поради Постійного Синоду (кан. 120 ККСЦ).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/78157/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лазерне гравіювання клавіатури: технологія, переваги та застосування Ключевые достопримечательности Белоруси — что точно стоит посмотреть? Смотреть онлайн турецкие сериалы Как подготовить ребёнка к школе В Харькове христиане передали госпиталю 400 кг медицинских материалов для раненых бойцов

Публикации