Посол Японії вдруге відвідав Святогірську лавру під час візиту на Донбас

25.06.2018 11:53 3

Посол Японії вдруге відвідав Святогірську лавру під час візиту на Донбас

Шигекі Сумі супроводжував координатор програми «Економічне Відновлення та відбудова важливої інфраструктури» United Nations Development Programme (UNDP) Володимир Лященко, а також перший секретар Посольства Японії в Україні Ріцуко Іноує у рамках робочого візиту в Донецьк 18-19 червня. 18 червня делегація побувала в одній із шкіл Краматорська, для якої надавав допомогу уряд Японії. У другий день візиту на Донбас посол Японії побажав окремо відвідати Святогірську лавру, де вже побував більше двох років тому.
Дипломатів зустрічав секретар обителі архімандрит Лазар (Терещенко). Почесним гостям була запропонована екскурсія по лаврському музею. Після закінчення знайомства з експозицією музею делегацію привітав намісник Свято-Успенської Святогірської лаври митрополит Святогірський Арсеній. У його супроводі гості відвідали Свято-Успенський собор і прогулялися по території обителі.
Перший секретар Посольства Японії в Україні, яка побувала в лаврі вперше, розповіла про візит дипломатів на Донбас. За її словами, основною метою було з’ясувати, яка ситуація зараз на сході України насправді, щоб проінформувати про неї жителів Японії. Оскільки, як пояснила Ріцуко Іноує, жителі Японії помилково вважають, що на Донбасі конфлікт майже вичерпано за минулі 4 роки. Японські дипломати прагнуть розповісти своїм землякам, що проблема в східному регіоні України все ще стоїть досить гостро, конфлікт триває, і головне – продовжують страждати мирні люди. «Це наша головна мета – донести цю інформацію», – підкреслила пані Ріцуко Іноує.
Гості також цікавилися інформацією про допомогу вимушеним переселенцям, яку надала Святогірська лавра з початку військового конфлікту і продовжує надавати донині, забезпечуючи повне утримання понад 200 біженців в самій обителі, і щодня надаючи трапезу ще 150 біженцям, які проживають в місті.
Після огляду визначних пам’яток лаври гості пройшли на трапезу, за якою відбувся обмін подарунками. Також Шигекі Сумі привітав намісника Святогірської обителі з наближенням ювілею.
Нагадаємо, раніше почесний японський гість відвідував Святогірську лавру 16 лютого 2016 року, після візиту з Посольства Японії в Україні на ім’я намісника обителі було отримано лист подяки.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Полиграфические услуги в Алматы – быстро, качественно, недорого Где купить складское оборудование? Как заправить картридж? Икона стиля суб культуры Fred Perry Медицинская книжка для вашего трудоустройства

Публикации