Посли православних країн помолились за літургією у Києво-Печерській лаврі

26.02.2018 16:47 6

Посли православних країн помолились за літургією у Києво-Печерській лаврі

Серед дипломатів були представники посольств Болгарії, Греції, Македонії, Молдови, Росії, Румунії та Сербії: радник Посольства Республіки Болгарії в Україні – Стояна Русинова, посол Грецької Республіки в Україні Георгіос Пукаміссас з дружиною, посол Республіки Македонія в Україні – Столе Змейкоскі, посол Республіки Молдова в Україні – Руслан Болбочан, тимчасовий повірений Російської Федерації в Україні – О. П. Лукашик, представник Посольства Румунії в Україні – Космін-Чіпріан Журка, посол Республіки Сербія в Україні – Раде Булатович.
Після завершення літургії глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій звернувся з вітальним словом до присутніх, у якому, зокрема, сказав: «Мені сьогодні особливо приємно вітати в стінах цього святого храму всіх вас – Послів та представників Посольств Болгарії, Греції, Македонії, Молдови, Росії, Румунії та Сербії! Цьогорічне свято Торжества Православ’я – це свято для православних народів усіх наших країн. Ваша присутність... і наша спільна молитва – це прояв соборності нашої Святої Православної Церкви, це свідчення нашої єдності і підтвердження того, що всі ми сповідуємо одну віру. Наші народи належать до різних Помісних Православних Церков, але всі наші Помісні Церкви разом становлять Єдину Церкву Христову... Переживаючи сьогодні складні часи в нашій історії, ми сердечно вдячні вам, вельмишановні панове дипломати, за підтримку і солідарність з нашим віруючим народом. У свою чергу від імені духовенства та віруючих Української Православної Церкви молитовно бажаю всім православним народам благословення Божого, благоденства, миру і процвітання!».
Після завершення богослужіння, предстоятель УПЦ прийняв гостей у своїй резиденції у Києво-Печерській лаврі. Звертаючись до іноземних дипломатів, митрополит Онуфрій, зокрема, зазначив: «Ми зібралися сьогодні в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі – в духовному серці нашого народу, щоб явити світу нашу єдність в ті дні, коли ми всі, кожен в свою міру, переживаємо важкі часи. Сьогодні нам дуже важливо відчувати молитовну підтримку і солідарність з нашими православними братами і сестрами з православних країн. Впевнений, що подібні зустрічі стануть традиційними і ми будемо спільно переживати не лише важку часи, коли ми особливо потребуємо допомоги Божої і братньої підтримки, але й побачимо часи миру, спокою і благоденства, за які також будемо спільно возносити подяку Господу».
Митрополит Онуфрій попросив дипломатів передати предстоятелям Православних Церков їхніх держав подяку за молитви та підтримку. На звершення прийому гостям були передані пам’ятні подарунки.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Відеоспостереження — чи необхідно його підключати? Профессиональный татуаж в Краснодаре Булгары в Татарстане Играйте в слоты без регистрации Полезные советы по дому, саду и даже интернету всегда под рукой

Публикации