Послання Папи на Всесвітній день миру 1 січня присвячене мігрантам і біженцям

30.12.2017 16:43 57

Послання Папи на Всесвітній день миру 1 січня присвячене мігрантам і біженцям

«Мігранти і біженці: чоловіки й жінки, що шукають мир», – такою є тема Послання Папи Франциска на 51-й Всесвітній день миру, що відзначатиметься 1 січня 2018 року.

Послання розпочинається побажанням миру. «Мир, який ангели звіщають пастирям в різдвяну ніч, є глибоким прагненням всіх народів, насамперед, тих, які найсильніше страждають задля його відсутності, – пише Святіший Отець. – Серед них, яких ношу в своїх думках та молитвах, хочу згадати про понад 250 мільйонів мігрантів у світі, з яких 22 з половиною мільйони становлять біженці».

Глава Католицької Церкви заохочує «в дусі милосердя обійняти всіх тих, які втікають від війни та від голоду, або змушені залишити свої землі через дискримінацію, переслідування, бідність чи знищення довкілля» й додає, що ми усвідомлюємо, що «лише відкрити свої серця на страждання інших не вистачить».

«Ще чимало треба буде зробити, перш ніж наші брати й сестри зможуть повернутися до життя в мирі у безпечній домівці. Прийняти іншого вимагає конкретного заанґажування, ланцюжка допомоги й доброзичливості, чуйної та сповненої зрозуміння уваги, відповідального управління новими складними ситуаціями, які іноді додаються до вже існуючих і численних проблем, а також ресурсів, які завжди є обмеженими», – пише Папа.

Як зауважує Наступник святого Петра, все вказує на те, що «наше майбутнє й надалі буде позначене глобальними міграціями». «Дехто вважає їх загрозою, – пише він. – Я, натомість, запрошую поглянути на них із поглядом, сповненим довіри, як на нагоду для будування майбутнього миру».

«Всі ми, мігранти й місцеві народи, є частиною одного людського роду, й усі мають однакове право на користування благами землі», живиться «мудрістю віри». І в цьому – «основа солідарності й взаємоподілу», - наголошує Папа Франциск.

Папа висловлює сподівання, що саме таким духом керуватиметься процес, який протягом 2018 року повинен привести до затвердження на рівні ООН двох Глобальних Угод: щодо безпечної, впорядкованої та законної міграції та щодо біженців.

Підсумовуючи, Папа Франциск побажав:

«Нехай же нас надихають слова святого Івана Павла ІІ: “Якщо багато людей поділятимуть ‘мрію’ про світ у мирі, якщо цінуватиметься внесок мігрантів і біженців, людство могтиме дедалі більше ставати родиною усіх людей, а наша земля дійсним ‘спільним домом’ (Послання з нагоди Всесвітнього дня мігранта і біженця 2004)”. Чимало людей протягом історії повірили в цю “мрію”, й те, що вони здійснили, свідчить про те, що мова не йде про нездійсненну утопію».

Повний текст Послання, яке поширило Радіо Ватикану.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/69557/

Следующая новость
Предыдущая новость

Накрутить подписчиков на Телеграмм канал Між духовенством та районною владою Рівненщини відбувся благодійний футбольний матч Стоит ли выбирать крашеные межкомнатные двери? Шторы плиссе – лучший выбор современной хозяйки 434 місіонери-п'ятидесятники з України служать у шести країнах світу

Публикации