Порошенко: Як тільки побачите людей, які закликатимуть взяти силою Лавру, знайте, то – московська агентура

15.10.2018 0:40 0

Порошенко: Як тільки побачите людей, які закликатимуть взяти силою Лавру, знайте, то – московська агентура

Президент України сьогодні під час виступу перед початком молебню на Софійській площі запевнив, що держава гарантуватиме права вірянам та священикам, які захочуть залишитися в РПЦ,

"У нас не було, нема і, наголошую, не буде державної Церкви. І в освячену Томосом Православну Церкву теж ніхто нікого не «запрошуватиме» силоміць. Ще раз наголошую, це – питання вільного вибору для кожного віруючого. Гарантую, що влада поважатиме вибір тих, хто вирішить залишитися в тій церковній структурі, яка зберігає єдність з Російською православною церквою. Це їх вибір і нам його треба поважати», - сказав він.

Порошенко також заявив, що держава захищатиме й права тих священиків і мирян УПЦ Московського Патріархату, які добровільно вирішать вийти з-під Москви, щоб разом з іншими православними творити єдину українську православну Помісну Церкву.

«Спільна розбудова незалежної Церкви не може бути підставою для розбрату, для протистояння, для насильства. Я вже казав, як тільки де побачите людей, які закликатимуть взяти силою Лавру, монастир чи храм, знайте, то – московська агентура. І ми не дозволимо Кремлю розпалити релігійну війну всередині нашої держави», - наголосив президент України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/73041/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как и где заказать выполнение дипломной работы? Выгодная химчистка диванов на дому Платежные сервисы как преимущество лучших онлайн казино в сети Лучшее место для покупки мебели Игровые автоматы Золотой кубок – лучшее решение для вашего старта

Публикации