Порошенко сподівається, що з об’єднавчим Собором духовенство не зволікатиме

10.11.2018 6:50 0

Порошенко сподівається, що з об’єднавчим Собором духовенство не зволікатиме

Президент Петро Порошенко розраховує, що церковні єрархи не відкладатимуть проведення об’єднавчого Собору та обрання предстоятеля незалежної Української Православної Церкви, який уже й отримає Томос про автокефалію, повідомляє Укрінформ.

Про це він заявив, виступаючи на міжнародній конференції “Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Після проведення Собору, який, я сподіваюся, церковні єрархи України і Вселенський Патріарх не будуть відкладати, після обрання предстоятеля Українська Церква отримає Томос з підтвердженням своєї духовної незалежності”, - сказав Порошенко.

Водночас Президент запевнив, що він особисто і вся Україна “чітко поділяє” принцип невтручання держави, особливо іноземної, у церковну діяльність.

Порошенко також наголосив, що поява в Україні незалежної православної Церкви, визнаної Вселенським Патріархом, порівнюється з проголошенням державної незалежності в 1991 році та є питанням такої ж ваги, як “безвіз”, Угода про асоціацію з Євросоюзом, як боротьба за членство в НАТО та ЄС.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/73418/

Следующая новость
Предыдущая новость

Священики УПЦ відвідали полонених українських військових Сергей Тарута уверен, что в пенсионной реформе серьезные ошибки Подтяжка лица для возвращения вашей молодости Ваш профессиональный помощник в бракоразводном процессе Красивую посуду - в каждый дом

Публикации