Порошенко пропонує передати Андріївську церкву в постійне користування Вселенському патріарху

16.10.2018 21:58 0

Порошенко пропонує передати Андріївську церкву в постійне користування Вселенському патріарху

"Президент підтримує прагнення якомога скорішого отримання томосу. І на знак солідарності з цим процесом робить символічний жест: в найближчі дні буде зареєстрований законопроект, яким президент Порошенко пропонує передати Андріївську церкву в постійне користування Вселенського патріарха як символічний жест того, що святий Андрій в свого часу хрестив Україну", - цитує Луценко Інтерфакс-Україна.

Сам президент України Петро Порошенко заявив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджено з церковними ієрархами.

Андріївська церква - православний храм на честь апостола Андрія Первозванного, побудований в стилі бароко за проектом архітектора Бартоломео Растреллі в 1754 році на Андріївській горі. Зараз це пам'ятка архітектури, що знаходиться в користуванні УАПЦ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Профессиональный ведущий на праздник Купить лобовое стекло на любую модель Депутати пропонують скасувати перереєстрацію релігійних організацій Чем отличаются фирмы-упаковщики автозапчастей? Броши из бисера на фетре

Публикации