Порошенко попросив Предстоятеля УПЦ МП Онуфрія допомогти у звільненні українських моряків

09.12.2018 16:13 3

Порошенко попросив Предстоятеля УПЦ МП Онуфрія допомогти у звільненні українських моряків

Президент Петро Порошенко вживатиме всіх необхідних заходів для звільнення українських моряків, захоплених росіянами в Керченській протоці.

Про це повідомляється на сайті президента, пише LB.ua.

Порошенко зазначив, що для досягнення цієї мети він звернувся до Предстоятеля УПЦ МПОнуфрія.

"Вчора і позавчора я розмовляв з Предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату Блаженнішим Онуфрієм. Звернувся до нього з проханням негайно зв'язатися з Москвою для того, щоб на лінії церкви вжити відповідних заходів для того, щоб повернути (наших моряків. - ред.). Я не буду зупинятися перед будь-якою можливістю для того, щоб повернути наших солдатів. Ми будемо молитися і сподіватися, що це відбудеться якомога швидше", - сказав Президент.

Він також зазначив, що президент РФ Володимир Путін уникає прямої розмови про ситуацію в Керченській протоці.

Порошенко розповів, що після такої реакції Росії, він зв'язався з низкою світових лідерів і детально поінформував їх про ситуацію. Зокрема, відбулися переговори з главою НАТО Єнсом Столтенбергом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Державним секретарем США Майком Помпео, Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і багатьма іншими лідерами країн світу і міжнародних організацій.

Порошенко наголосив, що Україна ніколи не визнає рішення жодного російського суду, оскільки жоден російський суд не має ніякої юрисдикції над українськими моряками, адже згідно з Женевською конвенцією вони є військовополоненими.

"Вони повинні бути негайно звільнені. В іншому випадку Росія буде притягнута до відповідальності", - сказав він.

Президент наголосив, що Україна також вимагає негайного звільнення українських кораблів та відкриття Керченської протоки і Азовського моря, а також припинення часткової окупації Азовського моря.

Нагадаємо, раніше митрополит Сарненський і Поліський УПЦ МП Анатолій (Гладкий) попросив Путіна відпустити українських моряків.

Російські військові 25 листопада захопили три українських військових кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксир - 24 людини - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців на два місяці. Наступного день моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/73825/

Следующая новость
Предыдущая новость

Playson підкорює піски Стародавнього Єгипту з 9 щасливими фараонами Изготовление бумажных пакетов с логотипом Идеальный праздник для вашего ребенка в JUMP PARK Параллельная реальность. Из жизни манекенов Покупка газовых котлов в Одессе

Публикации