Порошенко опонентам: Якщо ви Церкву, мову й армію виносите "за дужки", то винесіть тоді й Україну

11.04.2019 3:59 3

Порошенко опонентам: Якщо ви Церкву, мову й армію виносите

Президент України Петро Порошенко заявив 8 квітня в ефірі телеканалу ICTV, що українців розколює виборча кампанія, у межах якої намагаються створити штучні образи, які зіштовхують людей.

"Не можна вірити штампам, які нав'язуються нам із-за кордону. Розколює виборча кампанія, яка намагається створити штучні образи, які зіштовхують людей. І це точно не український інтерес. 21 квітня вибори закінчаться. Усе буде добре. Ми нікому не дамо розколоти країну", – заявив Порошенко.
За його словами, головне – "зберегти Україну".
"І коли говорять, що мова розколює, і мову ми маємо винести "за дужки"... Друзі мої, це точно неправда. Головне, щоб мову не нав'язувати, не примушувати когось", – сказав Президент.
Він додав, що "російськомовні громадяни боронять зі зброєю в руках аж ніяк не гірше, ніж україномовні, і люблять Україну аж ніяк не менше".
Порошенко підкреслив, що ніхто не буде зазіхати на право громадян спілкуватися російською мовою.
"Якщо ми говоримо про армію, і мій опонент каже, що армія розколює країну, і ми маємо винести армію "за дужки" – я тут буду категорично проти, бо армія об'єднує країну... Коли ви кажете, що і церкву треба винести "за дужки". Про що ви кажете? Навпаки, церква має об'єднувати... А якщо ви вже і церкву, і мову, і армію "за дужки" виносите, тоді й Україну "за дужки" виносьте, як пропонують мої опоненти", – сказав Глава держави.
За результатами першого туру президентських виборів, який відбувся 31 березня, у другий тур вийшли кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський (30,24% голосів) і чинний глава держави, який балотується на другий строк, Петро Порошенко (15,95%). Голосування призначене на 21 квітня.
"Армія, мова, віра" – основне гасло кампанії Порошенка. Про це інформує видання «Гордон».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/75376/

Следующая новость
Предыдущая новость

Играть на выгодных условиях в Пин Ап казино Выбираем обувь под платье: совет эксперта Психолог, который поможет вам в разных ситуациях У храмах УПЦ КП відбувся флешмоб «Соборне многоліття», присвячний 95-й річниці Собору УАПЦ Гранитные памятники и изделия декора в Киеве от производителя

Публикации