Понад 100 європейців у Львові створять власноруч ікону на склі на згадку про Україну

25.07.2019 2:21 0

Понад 100 європейців у Львові створять власноруч ікону на склі на згадку про Україну

У рамках проведення 30-го ювілейного Колоквіуму європейських парафій у Львові, 29 липня відбудеться подія рекордного мистецького і сакрального значення – майстер-клас з іконопису на склі.

«Це буде унікальна масштабна подія, - в одному місці зберуться представники різних європейських народів (парафій), які одночасно, власними руками створять собі український дарунок, і частинка нашої культури попрямує у домівки різних куточків світу. Усі учасники Колоквіуму, понад 100 осіб, матимуть нагоду доторкнутися до народного малярства та власноруч спробують написати невеличкий за розміром, але величний за духом і змістом сувенір – оберіг української карпатської хати – образ на склі. Сюжетом для ікони послужила композиція Св. Юрія, який поборює змія. Дана тематика обрана не випадково! Адже, св. Юрій Змієборець є покровителем Львова, а сьогодні, - чи й не усієї України! Також цей сюжет є одним з найпоширеніших серед образів на склі у Карпатській Україні – Гуцульщині, Покутті та Буковині, - розповідає куратор майстер-класу Уляна Креховець, керівник проектів і програм Іконописної школи "Радруж" УКУ.

2w.jpg

Нагадаємо, 30-й ювілейний Колоквіум європейських парафій (СЕР) з 27 липня по 1 серпня збере у Львові духовенство і мирян, які прагнуть надати активного і динамічного життя своїм парафіям.

3-w.jpg

«Хто допоможе нам бути християнами у сучасній Європі?» - така тема форуму, який вперше відбудеться в Україні. Участь у ньому візьме понад 150 учасників з Європи та стільки ж представників з українських парафій. Гасло форуму: «Чи можуть відмінності нас об’єднати?»

4w.jpg

Місце проведення форуму: семінарія УГКЦ Святого Духа (Львів, вул. Хуторівка, 35), молодіжної програми – центр Митрополита Андрея Шептицького (УКУ, вул. Стрийська, 29).

У рамках проведення СЕР у Львові відбудуться цікаві дискусії, екскурсії у визначні духовні місця Львівщини, відвідини успішних парафій УГКЦ, вечорами проводитимуться «Свята нації», де групи з різних країн зможуть представити свої «національні родзинки», відбудеться майстер-клас з написання ікони на склі.

Колоквіум Європейських парафій має також молодіжний вимір. До Львова прибуде активна парафіяльна молодь з Європи.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/76606/

Следующая новость
Предыдущая новость

Водка Finlandia в тетрапаках: история бренда, интересные факты и лучшие предложения для покупки Преимущества работы в ломбарде. Самые популярные приложения для взлома мобильных игр на Андроид Рискуйте и получайте множество призов Зачем соблюдать пост и почему вообще следует поститься?

Публикации