Помічник Путіна розповів, про що йтиметься на зустрічі з Папою

05.07.2019 5:22 0

Помічник Путіна розповів, про що йтиметься на зустрічі з Папою

Президент РФ Володимир Путін в ході візиту 4 липня в Ватикан обговорить з Папою Римським Франциском низку актуальних міжнародних проблем, зокрема ситуацію в Сирії, в Україні і в Венесуелі, повідомив помічник президента Юрій Ушаков, пише Інтерфакс-Релігія.

"Як очікуємо, буде порушена ситуація в Сирії, тобто питання можливого якнайшвидшого створення цивільної інфраструктури, надання гуманітарної допомоги постраждалим, також будуть порушені питання роботи з відновлення та збереження християнських святинь і відповідних об'єктів на території Сирії", - сказав Ушаков журналістам на брифінгу в середу напередодні візиту.

Крім того, як очікується, буде обговорюватися ситуація на сході України, "перспективи реалізації низки гуманітарних проектів по лінії Римо-Католицької Церкви на Донбасі". Планується приділити увагу і стану справ у Венесуелі.

Ушаков зазначив, що і Росія, і Ватикан підходять з близьких або "практично однакових позицій" до таких питань, як боротьба з тероризмом і релігійним екстремізмом, попередження економічних і техногенних катастроф, захист християн у зонах конфліктів, відстоювання загально гуманістичних цінностей, розвиток міжрелігійного та міжцивілізаційного діалогів.

Напередодні візиту помічник президента розповів про програму глави РФ.

За словами Ушакова, спочатку Путіну будуть представлені члени церемоніального корпусу Ватикану.

"Потім вже президент зустрінеться з Папою Римським, відбудеться бесіда, потім Папі будуть представлені члени російської офіційної делегації, відбудеться церемонія фотографування, обмін подарунками. Після цього відбудеться коротка бесіда президента з держсекретарем Ватикану П'єтро Пароліном", - сказав Ушаков.

Він нагадав, що цього року виповнюється десять років з моменту обміну послами між державою Ватикан і Росії.

"У нас йде досить активний обмін з Ватиканом у культурно-гуманітарній сфері, проводяться різні художні виставки", - нагадав Ушаков.

Невід'ємною частиною двосторонніх відносин, продовжив він, є діалог між РПЦ та Римо-Католицькою Церквою.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/76389/

Следующая новость
Предыдущая новость

Белоснежная улыбка – залог успеха Как организовать детский праздник – руководство к действию Потолочный плинтус из полиуретана Ребенок с умными часами всегда под контролем Современные полимерные материалы

Публикации