Помісна православна Церква протидіятиме русифікації – релігієзнавець О.Саган

20.03.2018 17:03 6

Помісна православна Церква протидіятиме русифікації – релігієзнавець О.Саган

Конституювання помісної православної Церкви в Україні зможе стати чинником протидії русифікації , відновлення ментальності українського народу, а також сприятиме зростанню державної економіки. Про це розповів Олександр Саган, докт.н., проф, провідний науковий співробітник відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України під час конференції у прес-центрі «Главком».

На думку релігієзнавця, об’єднання трьох найбільших в Україні православних Церков – УПЦ (МП), УПЦ КП і УАПЦ в «Українську помісну православну Церкву» (УППЦ) – це головний чинник відновлення ментальності українського народу.

«Помісна церква є потужним та майже не задіяним чинником відновлення ментальності українського народу. Сьогодні через церкву (УПЦ МП – Ред.) нам нав’язана інша ментальність та інше сприйняття культури. Тобто замінюються російськими культурними традиціями. Не лише церковними, а й народними», - розповідає релігієзнавець.

Також конституювання помісної православної Церкви стане важливим фактором протидії русифікації українського народу.

«Московська Церква, за всі роки перебування в Україні, використовувалась як чинник русифікації. Усі священики російської церкви отримували доплату за русифікацію. А Почаївська Лавра мала особливий статус для русифікації «Западно-Русского края». Вони отримували спеціальні кошти на друк Почаївського вісника та багатьох інших таких агіток. Які, до речі, досі випускаються», - зазначає науковець.

Також, за словами Сагана, створення УППЦ сприятиме розвитку державної економіки. Адже мінімізується втручання економічних впливів РФ.

«Нещодавно була інформація, що Києво-Печерська Лавра орендувала цілий вагон, в якому вивезла велику суму коштів до Москви, нібито на закупівлю церковного начиння. Але ж чому ми не можемо виготовляти подібні речі в своїй країні? Чому свічки мають виготовлятися в Росії?» - розповів науковий співробітник відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/70521/

Следующая новость
Предыдущая новость

Фотообои цветы - флора в декоре интерьера Луцьке Хрестовоздвиженське братство відродили на Волині Где найти профессионального фотографа интерьеров в Киеве? Захоплююче казіно Джокер чекає на вас Тотал больше в футболе: Что это и как это влияет на игру?

Публикации