Помер рабин Шмуель Ойербах - лідер руху «Пелег а-Єрушальми»

25.02.2018 17:33 9

Помер рабин Шмуель Ойербах - лідер руху «Пелег а-Єрушальми»

Рабин Шмуель Ойербах, духовний лідер "єрусалимського відгалуження" литваків-ультраортодоксів ("ха-Пелег ха-Єрушалми"), помер у віці 86 років у Єрусалимі.

Час похорону рабина Ойербаха призначено на 11 годину ранку у неділю, 25 лютого – цей захід буде дуже масштабним і, швидше за все, паралізує рух транспорту в центрі Єрусалиму, повідомляє УНІАН з посиланням на портал "Новини в Ізраїлі".

Рав Ойербах був рушійною силою бурхливих демонстрацій протесту проти призову єшиботників у ЦАХАЛ.

На відміну від більш поміркованих лідерів ультра-ортодоксальної громади, він закликав ультра-ортодоксальных чоловіків і жінок не оформляти відстрочки від призову, а повністю ігнорувати повістки на призовні пункти.

Коли послідовники рава Ойербаха слідували цим закликам і піддавалися арештам за дезертирство, вся громада виходила на вулиці. За мірками ультра-ортодоксальної громади рабин Ойербах помер молодим. Коли його серце перестало битися, рятувальники-ультраортодокси довго намагалися повернути рабина до життя, потім доставили його до лікарні «Шаарей Цедек», де і була констатована смерть.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70215/

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор мужских брогов из натуральной кожи Реализация проектов на основе социального бизнеса Онлайн запись на приём к репродуктологу Особенности модульного строительства в России Еще больше возможностей приобрести товары по выгодной цене

Публикации