Помер почесний Сиро-Католицький Патріарх Ігнатій Петро VIII

11.04.2018 11:13 3

Помер почесний Сиро-Католицький Патріарх Ігнатій Петро VIII

Почесний Сиро-Католицький Патріарх Ігнатій Петро VIII помер 4 квітня в Єрусалимі на 88-му році життя. Єрарх очолював католицьку громаду східного обряду в 2001-2008 рр., повідомляє Благовест-інфо.

Майбутній Патріарх - у миру Грегуар-П'єр Абдель-Ахад - народився в Алеппо в 1930 році. Поступив у бенедиктинську семінарію свв. Єфрема і Бенедикта в Єрусалимі, згодом він був змушений покинути Святий град після арабо-ізраїльських воєн 1948-1949 і продовжив освіту в семінарії Шарфет в Хариссі (Ліван).

У 1954 в Бейруті він був висвячений в сан священика.

Ставши викладачем семінарії Шарфет, молодий священик підготував до видання «Аль-Даліл аль-Хаді» - довідник з літургіки, молитов і богослужбових співів.

У 1965 він був призначений настоятелем парафії св. Йосипа у Віфлеємі, де він, зокрема, опікувався переміщеними особами, які покинули рідні місця у результаті арабо-ізраїльської війни 1967 року. Він також заснував у Віфлеємі ясла і гуртожиток для паломників.

У 1979 о. Абдель-Ахад був призначений патріаршим вікарієм в Святій Землі. На цій посаді він завершив будівництво нової сиро-католицької церкви св. Фоми, яка замінила стару, зруйновану в ході арабо-ізраїльської війни.

У 1991 році він був призначений патріаршим екзархом Єрусалиму, в 1997 - хіротонізований на єпископа.

У 2001, після того як Патріарх Ігнатій Дауд був призначений кардиналом-префектом конгрегації Церков східного обряду і поїхав до Риму, єпископ Абдель-Ахад був обраний главою Сиро-Католицької Церкви і зійшов на патріарший престол під ім'ям Ігнатія Бутроса (Петра) VIII.

За роки патріаршого служіння єрарх багато зробив для організації церковного життя в Лівані - зокрема, при ньому було розпочато будівництво церкви Фатімської Божої Матері в Джуно, що в 20 км на північ від Бейрута. Цей храм був завершений в жовтні минулого року.

У 2008 році Патріарх Ігнатій Петро VIII пішов на спочинок.

Відповідно до заповіту Патріарха, він був похований в Віфлеємі. Поховання відбулося 9 квітня.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/catholic_world/70772/

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор ароматных церковных благовоний Полотенца и другой текстиль для вашего бизнеса Ремонт выхлопных систем в Киеве Виртуальный мир сказочных приключений Выбираем бутсы для футбола

Публикации