Поліція нарахувала 20 тисяч учасників хресного ходу, в УПЦ (МП) — до 250 тисяч

27.07.2018 17:38 9

Поліція нарахувала 20 тисяч учасників хресного ходу, в УПЦ (МП) — до 250 тисяч

«За нашими підрахунками, до 20 тисяч громадян брали участь. Я підкреслюю, що не було у нас якихось ексцесів, значних порушень правопорядку», - під час брифінгу заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.
Слід зазначити, що при цьому під час трансляції хресного ходу на телеканалі «Інтер» заявили про 200-250 тисяч учасників заходу. Зокрема, Громадське.ua пише, що такі дані озвучив митрополит Антоній (Паканич), керуючий справами УПЦ (МП).

Розбіжність даних про кількість учасників хресних ходів УПЦ (МП) з року в рік є традиційним. Зокрема, у 2015 році спікери УПЦ (МП) заплуталися в підрахунку учасників ходи, називаючи цифри від 20 до 100 тисяч.

Під час цьогорічного хресного ходу навпроти будівлі Кабінету міністрів поліція затримала кількох осіб з партії «Братство» Дмитра Корчинського, які не порушували громадський порядок.

Дехто з учасників хресної ходи прямував вулицями із зображеннями патріарха Кирила та імператора Миколи ІІ. Також поблизу станцій метро Арсенальна журналістам вдалось зафіксувати, як людям, які брали участь у ході, роздають гроші – по 200 гривень.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Справка 302 н для трудоустройства В УАПЦ кажуть, що продали не монастир, а лише частину комплексу Червоногородського замку Официальный дилер Тайота в Киеве Советы кофеманов: как правильно выбирать напиток Приобретение качественных сладостей из Европы: 5 причин для посещения и использования потенциала торговой площадки «PlayBerry Ukraine»

Публикации