Поліція затримала капелана УПЦ КП у справі про напад на офіс проросійського телеканалу

10.08.2017 23:18 6

Поліція затримала капелана УПЦ КП у справі про напад на офіс проросійського телеканалу

Про подію розповило місцеве видання «ОбщеЖитие» з посиланням на речника прикордонного загону Ігоря Заруднєва. За словами останнього, Косяченка вже перевезли з Краматорська до Києва для проведення слідчих дій.
За даними сайту «Інформаційний опір», капелан був затриманий на підставі постанови про оголошення розшуку Шевченківського райвідділу поліції Києва. Косяченко підозрюється в нападі на офіс «17 каналу» в Києві у 2014 році. Згаданий телеканал відомий регулярними проросійськими матеріалами, які використовують для своїх сюжетів пропагандистські ЗМІ РФ.

Василь Косяченко в 2014-2015 роках брав участь в антитерористичній операції, був командиром одного з підрозділів «ДУК Правий сектор». В середині 2016 був призначений у диякони УПЦ КП. На початку 2017 він отримав сан протоієрея у Костянтинівці, в травні цього року став капеланом Краматорського прикордонного загону.
ЗМІ повідомляють, що у зв’язку з затриманням архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій (Горобцов) заборонив о. Василю Косяченкові вести богослужіння та іншу релігійну діяльність на час ведення слідства. Проте як повідомив Марат Сайфулін, військовий батальйону спецпризначення "Азов", з посиланням на архієпископа, "владика Сергій (Сергій Горобцов) в коментарі по телефону... не тільки не забороняв отця Василя в служінні, але навпаки надає йому всебічну підтримку... Після звільнення отця Василя з застінків режиму, над чим активно працює митрополія, владика Сергій дасть з ним спільну пресконференцію".

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Профессиональные средства для волос и тела Сильная личность примеры великих людей Актуальні вакансії для водіїв у Києві Советы для любителей видеослотов Быстрые, надежные и удобные справки для ГАИ

Публикации