Поліція Закарпаття затримала групу серійних крадіїв, що грабували церкви

18.01.2018 20:38 9

Поліція Закарпаття затримала групу серійних крадіїв, що грабували церкви

На лінію «102» почали надходити заяви про крадіжки з церков в різних районах Закарпатської області. Близько десяти епізодів зареєстрували відділи та відділення поліції в Ужгородському, Перечинському, Свалявському, Берегівському та Мукачівському районах. Менше місяця знадобилося правоохоронцям, щоб викрити причетних до серії злочинів. Поліція затримала всіх трьох підозрюваних одразу після вчинення чергової крадіжки на території Свалявщини.
Правоохоронці встановили, що троє ужгородців віком 34, 37 та 38 років придбали інструменти та відмички та почали незаконну діяльність. Чоловіки відкривали двері в храмах у районі, виносили готівку та все цінне, що знаходили всередині. Для мобільності групи використовували автомобіль одного з них.
Після затримання чоловіків поліція знайшла схованку з краденим. Поліція встановила причетність організованої злочинної групи до 14 крадіжок у 5 районах.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України, тобто крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Всім трьом повідомлено про підозру.
Ужгородським міжрайонним судом у ході досудового розслідування двом із них обрано запобіжні заходи у вигляді домашніх арештів, організатору – тримання під вартою.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Промышленный альпинизм как работа на высоте Бра, как обязательный осветительный элемент Археологи виявили на Львівщині сліди монастиря княжих часів УПЦ долучилась до свята річниці створення Національної поліції Архімандрит УАПЦ повернувся в УПЦ (МП)

Публикации