Польському священику заборонили перебування в Україні за антиукраїнські висловлювання

22.03.2018 17:35 18

Польському священику заборонили перебування в Україні за антиукраїнські висловлювання

— Із сумом мушу підтвердити, що громадянинові Республіки Польща священику Римо-Католицької Церкви Вєславу Пенскому SAC у лютому цього року заборонили в’їзд у нашу державу на три роки. Отець Вєслав Пенскі SAC працював у парафії Христа Царя Всесвіту Римо-Католицької Церкви у Києві з 1999 до 2017 року. Належить до Товариства Католицького Апостольства (отців-паллотинів). Ситуація, що склалася, є дуже прикрою та сумною. Прикрий також факт, що про цю заборону як Церква, так і сам священик дізналися лише з медіа. Щодо причин та законних підстав ми мусимо провести детальне внутрішнє розслідування. Разом із тим хочу зазначити і підкреслити, що Римо-Католицька Церква в Україні поважає закони України та намагається всіляко працювати для добра громадян. Священики нашої Церкви служать як капелани серед військових та поранених, залучені у волонтерську допомогу постраждалим на Сході, у храмах відбуваються молебні за мир в Україні та її добробут.
Напередодні в українських ЗМІ з'явилася інформація про заборону перебування в Україні польського священика Вєслава Пенского. Були опублікувані експертні висновки щодо висловлювань настоятеля парафії Христа-Царя Всесвіту о. Вєслава.
Зазначається, що громадянин Польщі, настоятель парафії Христа-Царя Всесвіту у Києві, отець Вєслав Пенські на телебаченні «Полонія» в США, розповідаючи про сучасних поляків в Україні, переконує, що вони тут почуваються в небезпеці і їх сприймають як громадян третьої категорії. В іншому своєму виступі, о. Вєслав відзначає, що в деяких українських посібниках містяться заклики до знищення поляків за етнічною ознакою.
“Ці висловлювання є порушенням статті 161 Кримінального Кодексу України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань», де зазначається про відповідальність за умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної
ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності”, – резюмує експерт, який писав висновки щодо висловлювань священика.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Получение клиентского статуса и соответствующие привилегии Казино Поинт Лото для азартных онлайн игр на сайте tankionlinehackclub.com Где получить диплом по гештальт-терапии Самая профессиональная служба эвакуации Грузоперевозки в Киеве по самым выгодным тарифам в городе

Публикации